Acasă Justitie Mai SCAPA de PUSCARIE? Udrea recunoaste ca a INCASAT bani negri!

Mai SCAPA de PUSCARIE? Udrea recunoaste ca a INCASAT bani negri!

26

Elena Udrea a recunoscut in fata procurorilor ca nu toti banii care ajungeau la PDL erau inregistrati. Fostul ministru a fost trimis azi in judecata in dosarul Gala Bute.

udreaAceasta a sustinut, conform procurorilor ca unii bani vin de la donatori anonimi. Procurorii declara ca acest lucru demonstreaza ca Udrea ar fi acceptat provenienta infractionala a banilor. Elena Udrea sustine ca banii provenea din donatii neinregistrate in evidenta partidului, de la donatori anonimi.

Platile erau realizate in interesul organizatiei de partid pentru diferite servicii, precum consultanta, „postaci” sau materiale publicitare.

Depunerea sumelor de bani in contul partidului, mascate sub forma unor contracte fictive de donatie, era o metoda folosita in special pentru plata salariilor angajatilor sau a prestatorilor care nu acceptau forme alternative de plata. Platile mai erau facute in numerar, fara a se intocmi documente, sau prin transfer bancar realizat de societati implicate direct sau indirect in relatii comerciale cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, condus la acea vreme de Elena Udrea.

Potrivit procurorilor DNA, din mesajele de posta electronica rezulta ca Udrea cunostea atat existenta serviciilor prestate, cat si a platilor efectuate, primind informari detaliate de la colaboratori, scrie Agerpres.

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea a fost trimisa in judecata de procurorii DNA, marti, in stare de arest preventiv, in Dosarul „Gala Bute „.

In acelasi dosar au fost deferiti justitiei fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana detinute de Elena Udrea, Stefan Lungu (fost consilier al Elenei Udrea), Gheorghe Nastasia (fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului), Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Nationale de Investitii, Dragos Marius Botoroaga, administratorul unei societati comerciale.

Sursa: Realitatea.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos