31.1 C
București
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăACTUALITATEMaica Tereza a devenit SFANTA! Papa Francisc a SANCTIFICAT-O in fata a...

Maica Tereza a devenit SFANTA! Papa Francisc a SANCTIFICAT-O in fata a mii de credinciosi!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Maica Tereza, venerată pentru munca ei cu oamenii săraci din India, a fost declarată sfântă de Papa Francisc în timpul unei ceremonii care a avut loc la Vatican.

Zeci de mii de pelerini au fost prezenţi în Piaţa Sfântul Petru pentru slujba religioasă şi sanctificarea Maicii Tereza, laureată a Premiului Nobel pentru Pace.

Două vindecări miraculoase după moartea acesteia, în 1997, au fost atribuite Maicii Tereza. Cardinalul Angelo Amato a citit o scurtă biografie a activităţilor Maicii Tereza, după care i-a cerut Suveranului Pontif să o canonizeze în numele Bisericii. În India, o slujbă specială a fost oficiată la sediul Misionarii Carităţii, o organizaţie pe care ea a fondat-o în oraşul Calcutta, în anul 1950.

Născută în 1910 din părinţi etnici albanezi, Agnese Gonxha Bojaxhiu a crescut în ceea ce este acum capitala Macedoniei, Skopje, care pe atunci făcea parte din Imperiul Otoman. La vârsta de 19 ani, ea a intrat în ordinul irlandez Loreto, în 1929 a fost trimisă în India, unde a predat la o şcoală din Darjeeling sub numele de Tereza, iar în 1946 s-a mutat în Calcutta.

Sursa: Rador

Ultimele stiri