Acasă ACTUALITATE Maica Tereza a devenit SFANTA! Papa Francisc a SANCTIFICAT-O in fata a...

Maica Tereza a devenit SFANTA! Papa Francisc a SANCTIFICAT-O in fata a mii de credinciosi!

Maica Tereza, venerată pentru munca ei cu oamenii săraci din India, a fost declarată sfântă de Papa Francisc în timpul unei ceremonii care a avut loc la Vatican.

Zeci de mii de pelerini au fost prezenţi în Piaţa Sfântul Petru pentru slujba religioasă şi sanctificarea Maicii Tereza, laureată a Premiului Nobel pentru Pace.

Două vindecări miraculoase după moartea acesteia, în 1997, au fost atribuite Maicii Tereza. Cardinalul Angelo Amato a citit o scurtă biografie a activităţilor Maicii Tereza, după care i-a cerut Suveranului Pontif să o canonizeze în numele Bisericii. În India, o slujbă specială a fost oficiată la sediul Misionarii Carităţii, o organizaţie pe care ea a fondat-o în oraşul Calcutta, în anul 1950.

Născută în 1910 din părinţi etnici albanezi, Agnese Gonxha Bojaxhiu a crescut în ceea ce este acum capitala Macedoniei, Skopje, care pe atunci făcea parte din Imperiul Otoman. La vârsta de 19 ani, ea a intrat în ordinul irlandez Loreto, în 1929 a fost trimisă în India, unde a predat la o şcoală din Darjeeling sub numele de Tereza, iar în 1946 s-a mutat în Calcutta.

Sursa: Rador

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentPolitia a LUAT CU ASALT unul dintre cele mai cunoscute popasuri din Romania! Ce vand, de fapt, tarabele cu mici de la Dealul Negru!?
Articolul următorFOTO – Premierul Ciolos surprins intr-o postura UIMITOARE! Niciun alt premier al Romaniei n-a facut asta!