18.6 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăACTUALITATEO tara din Europa anunta oficial ca sustine Romania in Schengen! ”Meritati...

O tara din Europa anunta oficial ca sustine Romania in Schengen! ”Meritati sa fiti aici!”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Vladimir Putin ar putea ataca Europa in 2024 sau 2025

O sursa de incredere de la una dintre agentiile...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Sprijinul Sloveniei pentru aderarea României la Spaţiul Schengen a fost reiterat de viceprim-ministrul sloven, Karl Erjavec, ministru al afacerilor externe, la întâlnirea cu omologul său român, Lazăr Comănescu, în marja Forumului Strategic de la Bled.

Ministrul Comănescu a participat la cea de-a XI-a ediţie a Forumului Strategic de la Bled, Slovenia.

Demnitarul sloven a subliniat că „apartenenţa României la această zonă va reprezenta o valoare adăugată certă pentru apărarea frontierelor externe ale UE şi implicit pentru consolidarea securităţii europene”.

„Discuţiile celor doi demnitari s-au axat pe relaţia bilaterală şi cooperarea la nivel UE, fiind trecute în revistă dosare de actualitate pe agenda europeană. Cei doi miniştri au apreciat că România şi Slovenia se bucură de o relaţie bilaterală foarte bună, convenind intensificarea cooperării româno-slovene la toate nivelurile, atât în plan politic, cât şi sectorial, în special în ceea ce priveşte consolidarea şi diversificarea în continuare a cooperării în domeniul economic”, arată MAE.

 

Şefii celor două diplomaţii au avut, de asemenea, un schimb de opinii cu privire la evoluţiile de actualitate la nivel european, precum viitorul Uniunii Europene, inclusiv în contextul evoluţiilor legate de referendumul britanic/Brexit, perspectivele economice şi bugetare la nivel UE, criza migraţiei, politica europeană de extindere şi cooperarea regională, cu accent pe Balcanii de Vest şi relaţia Turcia – UE.

„Convorbirile celor doi oficiali au evidenţiat un grad ridicat de convergenţă a poziţiilor celor două ţări pe multiple dosare europene, fiind astfel identificată o premisă solidă pentru o coordonare mai strânsă la nivel european între România şi Slovenia”, precizează MAE.

Ultimele stiri