Acasă ACTUALITATE Propunere noua: Copiii vor merge la gradinita si dupa-masa, in functie de...

Propunere noua: Copiii vor merge la gradinita si dupa-masa, in functie de cum lucreaza parintii!

Conform Ministerului Sănătății acest proiect a fost lansat deoarece „numărul de cereri pentru încadrarea în grădinițe cu orar normal depășește capacitatea sistemului de învățământ preșcolar de a asigura locurile necesare în grădinițe cu orar normal în serii organizate dimineața”.

Astfel, din cauza numărului mic de locuri de la grădinițe cu program normal de la 08.00-13.00, guvernul propune modificarea legislației pentru a putea fi organizate și serii de după-amiază.

Potrivit proiectului de modificare întocmit de Ministerul Sănătății, seriile de după-amiaza vor putea fi organizate doar cu avizul direcțiilor de sănătate publică județene și a Municipiului București și doar în anumite condiții, informează digi24.ro

Prima condiție este aceea ca numărul de cereri depuse de părinți să depășească numărul de locuri. A doua este ca între seria de dimineață și cea de după-amiază să fie lăsată o pauză de cel puțin o oră „în vederea efectuării operațiunilor de aerisire și curățenie specifice”. În fine, condiția a treia, și poate cea mai importantă, este „să se asigure rotația celor două serii, cel puțin semestrial”.

Adică, unii părinți s-ar putea trezi în situația că, deși au optat pentru grădinița de dimineață, trebuie să-i ducă pe cei mici la grădiniță la ora 14.00, urmând să-i ia la ora 19.00.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentPremierul Ciolos: A doua limba vorbita in Silicon Valley e romana! Vrem sa tinem aceste creiere acasa!
Articolul următorVictor Ponta la DNA! Noi acuzatii GRAVE la adresa fostului premier!