Acasă ACTUALITATE Victor Ponta la DNA! Noi acuzatii GRAVE la adresa fostului premier!

Victor Ponta la DNA! Noi acuzatii GRAVE la adresa fostului premier!

10

Victor Ponta si Sebastian Ghita sunt citati pentru astazi la DNA Ploiesti intr-un nou dosar in calitate de suspecti, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare. Ponta ar fi suspectat ca ar fi primit bani pentru a pune o anumita persoane pe listele parlamentare la alegerile din 2012.

Procurorii il cerceteaza pe Victor Ponta in baza legii 78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, care prevede la articolul 13 urmatoarele:

„Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.”

Victor Ponta a ajuns primul la DNA Ploiesti, dar nu a facut nici o declaratie, anunta Hotnews.ro.

Sebastian Ghita a declarat si el ca se va prezenta la DNA Ploiesti si sustine ca este vorba despre un dosar in care este investigata  „problema Tony Blair”.

Acesta a vorbit despre o intalnire din 2011 intre Victor Ponta, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Mihai Razvan Ungureanu si fostul prim ministru britanic Tony Blair.

„Stiu ca in dosarul acesta e vehiculat si numele fostului premier britanic Tony Blair”, a spus Ghita, fara a oferi alte detalii.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos