Acasă ACTUALITATE Marea Britanie IESE, toti analistii anunta DESTRAMAREA UE! Olanda si Franta anunta...

Marea Britanie IESE, toti analistii anunta DESTRAMAREA UE! Olanda si Franta anunta REFERENDUMURI pentru iesire!

Britanicii au votat la referendum pentru ieşirea ţării lor din Uniunea Europeană, conform proiecţiilor realizate vineri dimineaţă de BBC şi Sky News, după numărarea voturilor în peste 300 din cele 382 de circumscripţii, transmite AFP.
Astfel, după numărarea voturilor în 326 din cele 382 de circumscripţii, în favoarea Brexitului au votat la referendumul istoric de joi 51,6% dintre britanici (13.949.127). Pentru rămânerea în UE au votat 48,4% (13.024.254). Cifrele sunt exact invers față de cele prezentate în urmă cu câteva ore. Rezultatele oficiale vor fi prezentate la ora 9.
Rata de participare la aceste scrutin a fost de 72,2%, conform datelor oficiale finale.

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană are un efect de domino la nivelul întregii Uniuni. Liderul Partidului Dreptății din Olanda, Geert Wilrders, solicită un referendum similar și în țara sa. De asemenea, Marine Le Pan le-a promis francezilor că vor avea și ei parte de un referedum pentru ieșirea din UE.

Marine Le Pan susține că francezii au de 10 ori mai multe motive decât britanicii să părăsească Uniunea Europeană și va face tot ce îi stă în putință pentru a cere o ieșire a Franței din Uniunea Europeană.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentATAC ARMAT intr-un cinema din Germania soldat cu 50 de raniti! Politia L-A IMPUSCAT pe loc pe terorist!
Articolul următorUn senator PSD anunta gratirea colectiva a zeci de mii de puscariasi!