30 C
București
marți, iunie 18, 2024
AcasăACTUALITATEMarea Britanie trimite in Romania un avion plin cu violatori si criminali...

Marea Britanie trimite in Romania un avion plin cu violatori si criminali periculosi!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

O operațiune de amploare va avea loc săptămâna viitoare pe Aeroportul Henri Coandă din București. Autoritățile din țara noastră sunt pregătite să intervină, anunță romaniatv.net.

Un avion cu criminali şi infractori expulzaţi din Marea Britanie va ajunge în România. Aeronava va avea 30 de pasageri, toţi români condamnaţi şi închişi până acum în Marea Britanie, dar alungaţi de Brexit.

Autoritățile din Marea Britanie scapă de infractorii Europei, după „divorţul” de Uniunea Europeană. Acestea s-au hotărât să trimită puşcăriaşii în ţările lor de origine, iar românii şi polonezii sunt primii care vor părăsi penitenciarele Regatului.

Primul avion va pleca din Londra spre România, miercuri, 13 ianuarie, urmând să aterizeze la Bucureşti. O zi mai târziu va fi rândul avionului care are ca destinaţie Varşovia. Acest ultim zbor este însă pus sub semnul întrebării, după ce Polonia a interzis în urmă cu două săptămâni orice zbor din Marea Britanie, din cauza temerilor legate de noua tulpină de coronavirus.

Potrivit sursei citate, Guvernul de la Varşovia nu a confirmat dacă va permite acestei curse charter să aterizeze pe teritoriul Poloniei. În schimb, interdicţia de călătorie în România a fost ridicată încă de luni, 4 ianuarie. Britanicii au dat asigurări că infractorii, dar şi gardienii care îi vor escorta vor purta măşti şi mănuşi, iar înainte de a fi ridicaţi din închisoare li se va lua temperatura.

Potrivit presei britanice, acesta este însă doar începutul operaţiunilor de deportare a infractorilor. În perioada următoare, alte avioane cu infractori provenind din ţările Uniunii Europene vor decola de la Londra având ca destinaţii ţările de origine ale deţinuţilor.

Decizia cabinetului Johnson este criticată inclusiv din interiorul ţării. Pierre Makhlouf, director adjunct la Bail for Immigration Detinees, a declarat că este „pur şi simplu uluitor” faptul că Marea Britanie a continuat să organizeze zboruri charter în timpul ultimului lockdown.

„Prin această decizie a guvernului, cazurile de coronavirus scapă de sub control, în timp ce tuturor ni se cere să facem sacrificii uriaşe pentru a salva vieţi şi a proteja Sistemul Naţional de Sănătate. Desigur, nu există nicio modalitate de a opera aceste zboruri în siguranţă ”, a spus el.

Ultimele stiri