Acasă Economie Marii producatori anunta scumpirea painii!

Marii producatori anunta scumpirea painii!

Pâinea se va scumpi în viitorul apropiat, anunță Aurel Popescu, președintele ROMPAN. Motivele pentru care vom plăti mai mult pentru o franzelă sunt acelea că s-a scumpit energia şi au crescut cheltuielile cu salariile plătite muncitorilor, spun oficialii patronatului din morărit şi panificaţie ROMPAN.

Majorările, însă, nu se opresc aici, pentru că sunt programate noi creşteri salariale. În ultimul an, produsele de panificaţie s-au scumpit cu aproximativ 1%, arată datele statistice oficiale.

„Pâinea nu s-a scumpit din septembrie 2013, acum a început să se scumpească, forţa de muncă a crescut, gazul, energia… Asta este, nu avem ce face”, a declarat pentru Digi24 Aurel Popescu, președintele ROMPAN, aflat în vizită la Indagra.

„Cea mai mare problemă în momentul de faţă este problema cu forţă de muncă, nu mai găsim oameni să muncească, iar acum, dacă salariul minim creşte la 1.900…e greu. O să scumpim categoric”, a spus reprezentantul producătorilor de pâine.

Sursa: digi24.ro

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentPrima zapada face ravagii: Peste 9000 de familii au ramas fara curent, zeci de drumuri afectate in toata tara!
Articolul următorVedeta TV prinsa conducand cu 189 km/h! Politia i-a luat permisul pe loc