Acasă ACTUALITATE Marile publicatii din Italia si Europa de Vest: „PSD si Rusia alimenteaza...

Marile publicatii din Italia si Europa de Vest: „PSD si Rusia alimenteaza dezinformarea in Romania”

457

Cotiadianul italian La Reppublica a publicat un amplu articol dedicat dezinformarii ruse in Romania, in care subliniaza ca „pe frontul negationist se afla cel care este si astazi primul partid romanesc, PSD, partid socialist”.

Sustinatorii lui Putin experimenteaza razboiul bacteriologic indirect: nu prin lansarea de bombe murdare, ci prin sustinerea negationistilor coronavirusului, conform carora pandemia ar fi o conspiratie a serviciilor secrete occidentale, a celor mai radicale miscari anti-vaccinuri si a altor organizatii care vin sa planifice demonstratii de strada impotriva carantinei si a altor masuri luate de autoritati pentru a limita infectarile.

Se intampla de saptamani intregi in Romania, cea mai importanta tara din sud-estul Europei, membra a Uniunii Europene si a Aliantei Nord-Atlantice, care de cateva zile numara peste o mie de cazuri pozitive la fiecare 24 de ore, scrie La Reppublica, citata de Rador.

Cunoscutul site rusesc „Sputnik” in limba romana este principalul motor al acestui razboi murdar impotriva unei tari UE si NATO. Potrivit unui sondaj realizat de site-ul „Politico”, a raspandit teorii negationiste si a sprijinit organizatiile ultranationaliste romanesti, care au chemat oamenii sa iasa in strada impotriva masurilor restrictive impuse de autoritati pentru a combate raspandirea pandemiei.

Campania intensa de stiri false rusesti despre coronavirus, cu sprijin pentru negationistii militanti, are succes. Conform unui sondaj recent, 41 din 100 de romani sunt convinsi ca boala COVID-19 este un complot al serviciilor secrete occidentale, si nu o amenintare reala.

Pe frontul negationist se afla cel care este si astazi primul partid romanesc, PSD, partid socialist (mostenitorii partidului comunist al lui Ceausescu), partid trimis in opozitie la ultimele alegeri pentru numeroasele cazuri de coruptie in care este implicata conducerea sa, incepand cu liderul-stapan Liviu Dragnea, care executa acum pedepse pentru frauda electorala si coruptie. Insa, socialistii au inca multi dintre oamenii lor in fiecare institutie si organizatie si ies, de asemenea, in strada impreuna cu negationistii coronavirusului, cu cei care sunt impotriva vaccinului, cu oricine protesteaza impotriva masurilor sanitare restrictive.

O membra socialista, Josefina Pascal, este zilnic in prima linie in campania de negare si impotriva masurilor sanitare luate de guvernul liberal-conservator si pro-european. Socialistii „nasului” Dragnea sunt in politica interna suveranisti precum Orban in Ungaria, iar in politica externa profund anti-europeni si anti-occidentali.

In opinia lui Raed Arafat, un expert de origine araba, care a devenit de multa vreme cea mai inalta autoritate romana in domeniul sanatatii, „ne confruntam cu multe atacuri negationiste, cu consecinte grave asupra sanatatii cetatenilor si indirect pentru intreaga UE. Sunt campanii foarte bine finantate, care vizeaza in special sa ii convinga pe tineri sa nu foloseasca mastile”. Corina Rebegea, de la Centrul Roman de Analiza a Politicii Europene, sustine ca „Sputnik este foarte des in spatele acestei propagande” toxice si anti-occidentale, in toate sensurile.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos