Acasă International Matteo Renzi, multumit dupa intalnirea dintre Putin si Porosenko de la Milano!...

Matteo Renzi, multumit dupa intalnirea dintre Putin si Porosenko de la Milano! Problemele din Ucraina au fost subiectul principat al discutiei

34

Premierul italian, Matteo Renzi, s-a declarat multumit de rezultatele intalnirii de la Milano intre presedintele rus, Vladimir Putin, si cel ucrainean, Petro Porosenko. Intalnirea s-a desfasurat in prezenta unor lideri europeni, aflati in orasul din nordul Italiei cu ocazia summitului Europa-Asia.

Putin

”Am facut un important pas in discutiile despre Ucraina. Consideram important sa includem Rusia in solutionarea problemelor internationale’, a declarat Renzi, gazda reuniunii, dupa discutiile care au durat o ora si jumatate,  informeaza RIA Novosti.

‘Evident, exista inca multe divergente, este normal (…) dar as vrea sa subliniez dorinta reala de a gasi o solutie’, a adaugat seful guvernului italian, potrivit AFP.

La intalnire au mai fost prezenti presedintele francez François Hollande, premierul britanic David Cameron, premierul italian Matteo Renzi si presedintii Consiliului European si Comisiei Europene, Herman Van Rompuy si Jose Manuel Barroso.

Reuniunea, desfasurata in acelasi format cu cel din iunie din Normandia, cu prilejul marcarii a 70 de ani de la Debarcarea aliatilor, a fost precedata de o serie de intalniri bilaterale, intre care cea de doua ore si jumatate de joi seara tarziu dintre Vladimir Putin si Angela Merkel. La sfarsitul discutiilor, purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov a declarat ca intre presedintele Putin si cancelarul Angela Merkel exista inca ‘serioase divergente’ cu privire la Ucraina .

Situatia din Ucraina va fi din nou discutata vineri la Milano, in cadrul unei noi intalniri intre presedintii Vladimir Putin, Petro Porosenko, François Hollande si cancelarul german Angela Merkel, dupa cum au anuntat surse din delegatia franceza

Sursa: Agerpres

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos