Acasă Dosar Medalie DE AUR pentru o echipa de medici romani! Inventia lor va...

Medalie DE AUR pentru o echipa de medici romani! Inventia lor va fi FOLOSITA IN INTREAGA LUME!

177

O echipă de medici de la Spitalul Militar și cercetători de la Universitatea Politehnica din Bucureşti, au inventat o proteză pentru şold cu care au câştigat medalia de aur şi alte patru distincţii la concursul internaţional de inventică de la Bruxelles de anul trecut.
Proteza pentru şold are cel puţin două avantaje faţă de dispozitivele care există deja pe piaţă: conservă masa osoasă şi reduce costul intervenţiei chirurgicale.

„Se foloseşte în înlocuirea protetică a şoldului atunci când este afectată articulaţia coxofemurală. Sunt multe afecţiuni care implică articulaţia coxofemurală, plecând de la boli degenerative ca artroze, tumori ale capului femural, dar şi traumatism când se pierde continuitatea osului”, a spus maiorul medic asistent universitar doctor Marius Moga, medic primar ortopedie-traumatologie Spitalul Militar, citat de digi24.ro

Medicii spun că, în viitor, astfel de pacienţi ar avea o recuperare mai rapidă dacă vor beneficia de noul produs. Invenţia românească va deschide, practic, un drum nou în domeniu.


Citeste si:

O romanca din diaspora DA DE PAMANT cu medicii din Marea Britanie! ”Daca va plangeti de cei din Romania sa VENITI AICI!”

Tudor Chirila CRITICA DUR medicii din Romania: Un sistem in care coordonarea SPAGII FUNCTIONEAZA!


Echipa de cercetători a obţinut deja brevetul naţional şi speră ca anul viitor invenţia să primească recunoaşterea mondială.  Dar are nevoie în primul rând de investitori care să îi ajute pe medici şi ingineri să treacă de la prototip la producţie de serie.

Vezi aici Video:

Inginerii de la Universitatea Politehnica au obţinut 14 medalii anul acesta la Salonul de inventică de la Bruxelles de anul trecut.

(foto: viitorulromaniei.ro)

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos