18.8 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăACTUALITATEMedicii din Romania cer OFICIAL modificarea legii anti-fumat!

Medicii din Romania cer OFICIAL modificarea legii anti-fumat!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Verificări la medicii care eliberează în exces concedii medicale

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că există medici care...

O tara blocata de proteste! Medicii nu vor mai elibera niciun document de la 1 februarie

După protestele transportatorilor, ale fermierilor și amenințările altor categorii...

Legea antifumat este atacată din toate părţile şi urmează să fie modificată la nici o lună de când a intrat în vigoare. De la ce a pornit totul?

O comisie formată din reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Educaţiei, Internelor şi Justiţiei va solicita Parlamentului modificarea legii antifumat, astfel încât persoanele cu tulburări psihice grave internate în spitalele de psihiatrie să poată fuma în camere, a informat Ministerul Sănătăţii.
Cinci spitale de psihiatrie din România (Spital Obregia, Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Sapoca, Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Ştei, Spitalul de Psihiatrie si Măsuri de Siguranţă Pădureni Grajduri şi Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Jebel) au depus un memoriu la Ministerul Sănătăţii prin care atrag atenţia asupra problemelor întâmpinate odată cu intrarea în vigoare a legii antifumat. pe 17 martie, a declarat Oana Grigore directorul de comunicare al Ministerului Sănătăţii.

Citeste si:

Mai exact, reprezentanţii spitalelor de psihiatrie susţin că este „foarte greu să explice persoanelor care suferă de tulburări psihice grave şi care sunt internate”, că nu pot fuma în cameră şi că trebui să iasă în curte pentru a face acest lucru. Mai mult, aceştia mai spun că personalul este insuficient pentru a putea supraveghea de mai multe ori în timpul unei zile pe fumători.

„Comisia de Psihiatrie din cadrul Ministerului Sănătăţii a verificat problemele semnalate în memoriu şi într-adevăr este o problemă. Este greu să explici unei persoane, care suferă de tulburări psihice grave şi care este condamnată penal, că trebuie să iasă în curte pentru a avea voie să fumeze”, a mai declarat pentru mediafax, Oana Grigore.

Astfel că, o comisie interministerială din care vor face parte reprezentanţi din Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei, Minsiterul Afaerilor Interne, Ministerul Justiţiei dar şi din Administraţia Naţională Penitenciarelor (ANP), va fi formată pentru a solicita Parlamentului modificarea legii antifumat, în sensul că persoanele cu tulbuări psihice care sunt internate în spitalele de psihiatrie să aibă parte de un regim special în ceea ce priveşte fumatul.

Ultimele stiri