Acasă sport Medicul Dana Safta: Simona Halep nu a luat Roxadustat voluntar. In combinatie...

Medicul Dana Safta: Simona Halep nu a luat Roxadustat voluntar. In combinatie cu tratamentul ei ar fi putut sa o ucida!

Medicul Dana Safta, cea care este de aproape 10 ani aproape de Simona Halep, a dezvaluit tratamentul pe care il ia sportiva in mod regulat. Conform medicului, Simona Halep ia zilnic Euthyrox 50mcg si o tableta anticonceptionala, iar acest cocktail de medicamente, in combinatie cu Roxadustatul ar fi putut sa o ucida. Din acest motiv, dar si pentru ca toate analizele in vederea operatiei la nas au iesit perfecte, medicul sustine ca este exclus ca Simona Halep sa fi luat substanta dopanta in mod constient.

„Am insotit-o la o parte dintre competitii. Fratele Simonei mi-a spus ca, in decurs de sase ani, Simona a facut 106 teste anti-doping. Pe 21 septembrie a mai facut un test in Romania, care a iesit negativ. Pe 7 octombrie i s-a facut alt test, tot negativ. A venit in tara, a facut analize, a avut consultul cu medicul anestezist. Declaratia in fata medicului anestezist (n.r. – pentru operatia la nas) a fost cu tot ce ia drept tratament cronic. Am acceptul Simonei sa va dezvalui tratamentul ei cronic, ca ea lua zilnic pastila de Euthyrox 50mcg si o tableta anticonceptionala, stiute, fara alte probleme pentru comisia de la WTA.

Isi face analizele (n.r. – pentru operatia la nas), care ies perfecte, isi face probele de coagulare care ies perfecte. Daca ar fi luat Roxadustat involuntar intr-o cantitate care sa ramana in corp, sa aiba o remanenta… O persoana care ia tableta de tiroida si anticonceptionale, atunci probele ei de coagulare ar fi fost modificate. Riscul de tulburare vasculara, sangerare, tromboza era inevitabil. Te poate ucide! Exclus sa fie vorba despre tratament (n.r. – la testul pozitiv antidoping)!

Am intrebat-o pe Simona ce face cu sticlele de apa in vestiar. A zis ca intotdeauna le inchide si le pune in sacul ei. Acesta nu e introdus in vreo cuseta, dar nici nu ar putea sa faca cineva asa ceva… sa-i puna ceva in sticla”, a spus Dana Safta la Antena 3 CNN.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentNoul refugiu al oligarhilor rusi. O mare tara nu da doi bani pe sanctiunile Occidentului!
Articolul următorPreocuparile geopolitice ale lui Elon Musk starnesc panica printre politicienii americani!