Acasă Sanatate MedLife Grivita este prima maternitate privata din Capitala acreditata de UNICEF

MedLife Grivita este prima maternitate privata din Capitala acreditata de UNICEF

54

Maternitatea MedLife Griviţa, parte a Sistemului Medical MedLife, devine prima maternitate privată din Bucureşti certificată de către UNICEF ca Spital Prieten al Copilului.

 

Cele mai recente studii ale UNICEF în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii arată că în România rata alăptării exclusive în 2010 a fost de 12,6%, indicând o scădere faţă de anii anteriori. Această cifră este mult sub media europeană şi sub cea mondială, care este de 39%. Dacă în prima lună de viata, 31% dintre copii sunt alăptati exclusiv la sân, acest procent scade în următoarea luna la 22,7%, ajungându-se în luna a sasea a copilului la un procent de 3,4%. În plus, procentul alăptării exclusive în mediul urban, este aproape de două ori mai mare decat în mediul rural, 15,4 fata de 9,8%.

Scopul Iniţiativei Spital Prieten al Copilului (ISPC) este de promova, încuraja şi proteja alimentaţia naturală exclusivă pentru copii, pentru o perioadă de cel puţin 4-6 luni, având ca stategie implementarea celor „Zece paşi pentru o alăptare de succes”.

Maternitatea MedLife Griviţa respectă şi pune în aplicare toţi cei 10 paşi pentru o alăptare cu succes. Unitatea sanitara are în acest moment o politică scrisă privind alăptarea, care este comunicată regulat întregului personal de îngrijire. Politica MedLife privind alimentaţia naturală a nou-născuţilor este afişată în spital şi în clinicile de consult prenatal. De asemenea, personalul avizat informează toate gravidele despre avantajele alăptării şi aspectele practice ale alăptării. Statistici ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) au dovedit faptul că mamele care au alăptat cel puţin un copil, vreme de minim un an, au cu 35% şanse mai mici de a nu face o formă de cancer mamar dacât cele care au născut, dar nu au alaptat.

MedLife activează in România din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piata locală.Compania acoperă toate zonele de activitate medicală: ambulatoriu, spitale, maternităţi, laboratoare, farmacii, acestea din urmă constituind Sistemul Medical MedLife.În prezent, MedLife îşi desfăşoară activitatea în 9 Hyperclinici din Bucureşti, Timişoara, Braşov şi Arad; 8 laboratoare proprii de analize; 6 spitale în Bucureşti, Braşov şi Arad, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie şi unul de Obstetrică-Ginecolgie; 3 maternităţi în Bucureşti şi în ţară, 28 de centre medicale generaliste în Bucureşti şi în ţară, 9 centre de excelenţă cu specializare unică, 6 farmacii proprii reunite sub reteaua PharmaLife, şi în colaborare cu 135 clinici medicale partenere din toată ţara.

 

 

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos