Acasă Topurile zilei INSELATORIE SAU FILANTROPIE?: TOP Zece cele mai influente ORGANIZATII NON PROFIT din...

INSELATORIE SAU FILANTROPIE?: TOP Zece cele mai influente ORGANIZATII NON PROFIT din lume!

Mileniul III a fost marcat mai mult ca oricand de milioane de organizatii non-profit cu scopuri dintre cele mai diverse. De la apararea drepturilor omului, hranirea copiilor neajutorati si protectia animalelor pana la grija fata de stratul de ozon sau fata de incalzirea globala, aceste ONG-uri pastoresc miliarde de dolari. Dar cat din fondurile colectate sunt dedicate cauzei si cam cat este o modalitate de a se ocoli plata unor taxe nu poate nimeni explica… Va invitam sa urmariti un top cu cele mai importante organizatii non-profit care dau ceasul inainte si inapoi in functie de interesele planetare ale unor grupuri din sfere mai putin cunoscute publicului larg!

10. Amnesty International

Amnesty International (frecvent cunoscuta doar sub numele de Amnesty sau AI) este o organizatie neguvernamentala internationala care are telul de a promova drepturile omului, mai ales cele mentionate in Declaratie Universala a Drepturilor Omului al ONU. Amnesty International a fost fondata in 1961 de avocatul britanic Peter Benenson si un Quaker numit Eric Baker. Organizatia a primit premiul Nobel pentru pace in 1977. Amnesty International este guvernata de un Consiliu International Executiv, compus de opt membri care sunt alesi pentru un termen de doi ani de Sedinta Internationala de Consiliu a organizatiei. Acest consiliu este compus de delegatiile nationale Amnesty, care au fiecare, la randul lor, un bord director. Consiliul International Executiv are un Secretar-General si un Secretariat International, situat in Londra, Regatul Unit. Structurile organizationale nationale difera intre state. In Statele Unite ale Americii, membrii individuali ai Amnesty International voteaza pentru a alege membrii la bordul director national, care are 18 pozitii. Directorii sunt alesi pentru un termen de trei ani.


…citeste articolul integral

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentFactura la energie va scadea cu 7 – 10 procente, pana in 2014!
Articolul următorVor exista mereu oameni care te vor rani, asa ca trebuie sa-ti pastrezi increderea si doar sa ai mai multa grija in cine ai incredere si a doua oara – Jose Garcia Marquez