13.9 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăStirea zileiIasiMEGA AFACEREA Sf. Parascheva: BOR a castigat o suma URIASA pe smerenia...

MEGA AFACEREA Sf. Parascheva: BOR a castigat o suma URIASA pe smerenia pelerinilor!

in:

Stiri pe acelasi subiect

O analiza sumara a numarului de pelerini si a serviciilor oferite de biserica arata ca Biserica Ortodoxa Romana a castigat cel putin cinci milioane de euro din pelerinajul la Sf. Parascheva.

Acesti bani se strang numai din donatii, pomelnice, vanzarea obiectelor bisericesti etc. Daca mai luam in calcul cheltuielile legate de transport, cazaremasa, la cele mai mici costuri, putem adaugalte cateva milioane de lei, in cele sase zile de pelerinaj, scrie jurnalul.ro.

Cele mai importante pelerinaje, ca numar de enoriasi prezenti si ca incasari, sunt: I. Sfanta Parascheva, la Iasi (14 octombrie – cca. 300.000 de credinciosi); Sfantul Arsenie Boca, la Manastirea Prislop (parastasul, pe 28 noiembrie, dar pelerinaje se fac pe tot parcursul anului – cca. 7.000 in fiecare weekend);


Citeste si:

Sarbatoarea Sf. Parascheva: Fetele n-au voie sa faca asta daca vor sa se marite!

Un oficial al STATULUI acuzat de preversiuni sexuale langa racla Sf. Parascheva!


Sfantul Dumitru, la Bucuresti (26 octombrie, cca. 250.000 de pelerini); Sfanta Filofteia, pelerinaj la Manastirea Curtea de Arges (7 decembrie, cca. 3.500 de pelerini); Sf. Iustin Parvu, pelerinaj la Manastirea Petru Voda, Neamt (15-16 iunie, cca. 3.000 de pelerini). Fiecare credincios are un buget de cel putin 250 de lei pentru fiecare pelerinaj. Din aceasta suma, circa 30 de lei raman in Biserica.

Ultimele stiri