Acasă Comentariul zilei Membru in guvernul Grindeanu: Imi e RUSINE ca sunt roman!

Membru in guvernul Grindeanu: Imi e RUSINE ca sunt roman!

Marți seara, la Sala Dalles din Capitală, a avut loc un eveniment dedicat luptei anticomuniste în România. Mai exact, a fost jucată o piesă de teatru – Mislea, Camera 4. Femei în închisorile comuniste – care a vrut să ilustreze o fărâmă din cât au pătimit reprezentantele sexului frumos în sistemul penitenciar din România comunistă.

La finalul evenimentului, subsecretarul de stat Octav Bjoza, fost luptător anticomunist și președinte al Asociației Foștilor Deținuți Politici din România (AFPR), a făcut o declarație controversată: „În urmă cu 30 de ani nu-mi era rușine să spun că sunt român, dar acum îmi e”.

Un preot din mulțime i-a atras atenția la plecare fostului luptător anticomunist. Contactat de Bugetul.ro, subsecretarul de stat a explicat că „unii nu au înțeles nuanța la care s-a referit”

„N-au înțeles unii nuanța. Altora trebuie să le fie rușine cu noi, pentru că nu ne merită. Dar apropo de treaba asta, dumneavoastră, tânăr fiind, vă mândriți cu faptul că în România cei mai mulți trăiesc sub limita sărăciei?

Această declarație trebuie nuanțată. Eu nu m-am schimbat pe parcursul vieții nicicum și nici nu am de gând. Nu am culoare politică. Nu am mamă, nu am tată, am fost făcut de o mătușă, așa că să le fie clar tuturor: Țara aceasta a fost dusă de râpă. În România a câștigat tot partidul unic, adică partidul hoților – care e răspândit prin toate celelalte.

Este trist, este foarte trist. Nu numai Munții Patriei au fost cheliți. Țara este golită de tinerețe și inteligență. Chiar nu realizăm că am rămas o țară de bătrâni și bolnavi? Iar noi ne mâncăm între noi. Ultimele energii ni le irosim și nu sesizăm că România e înconjurată de o haită de lupi flămânzi care ar vrea să nu se împlinească centenarul. Nu vă dă de gândit treaba asta?”, ne-a declarat Octav Bjoza.

„Ne ducem prin Occident să ne umilim”

Preotul prezent la eveniment i-a transmis domnului Bjoza că ar trebui să se mândrească de faptul că s-a născut român, fiindcă e un dar Dumnezeiesc. Când i-am amintit aceasta fostului luptător anticomunist, dânsul a spus:

„Nu, domnule! Mă mândresc cu ce am făcut atunci și se vede treaba că nu am făcut destul, că n-am putut, pentru că erau trupele Armatei Roșii în țară, când noi am luat atitudine în urmă cu 60-70 de ani, când pădurile patriei erau divizii de tancuri și de infanterie ale Armatei Roșii eliberatoare. Care după ce ne-au eliberat, 14 ani au uitat să plece acasă. La plecare, însă, n-au uitat să ia o halcă din trupul Patriei. Nicidecum nu pot accepta varianta preotului, că a fi român este un privilegiu. Nu, pentru că nu facem destul. Părăsim țara cu atâta ușurință. Ne ducem să le adunăm căpșunile, să le spălăm picioarele, să le tăiem lemnele, prin Occidentul Europei, să ne umilim. În urmă cu 60-70 de ani erau patru, cinci noțiuni: cea de neam, de patrie, de tricolor și de credință strămoșească. Noi n-am reușit să împiedicăm instaurarea comunismului atunci și am demonstrat cu certitudine lumii întregi că în această țară nu toți am fost niște lași și niște lingăi ai Partidului Comunist și când a fost vorba de salvarea acestui neam nici chiar jertfa supremă nu ni s-a părut prea mult. Asta trebuie să rețină tinerii de azi, nu să-și părăsească țara cu atâta ușurință.

Ce a făcut Biserica Ortodoxă pentru acest popor? Îl întreb eu pe preotul de aseară, că n-au făcut mai nimic și au lăsat de au proliferat, în ultimii 27 de ani, tot felul de secte și de alte culte ce n-au avut nicio treabă cu neamul nostru, al românilor. Nu s-au implicat cât ar fi trebuit”, ne-a mai declarat subsecratarul de stat.

„Cine nu mă cunoaște nu sesizează finețea abruptă a aluziilor!”, a completat Octav Bjoza.

De asemenea, domnul Octav Bjoza ne-a dezvăluit că spectacolul de la Sala Dalles a fost organizat din fonduri proprii și că a plătit 1.250 de lei pentru închirierea sălii, pe o perioadă de trei ore: „Sala am plătit-o eu din salariul de subsecretar de stat”.

Citeste mai multe pe Bugetul.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentCa pe vremea raposatului: PSD propune la conducerea Institutului Cultural Roman o creatoare de moda!
Articolul următorStirea zilei: Victor Ponta a fost CONDAMNAT! Decizia mai poate fi atacata!