Acasă Comentariul zilei Mesajul cutremurator al actorului Doru Bem despre BISERICA si CREDINTA! Degeaba umbli...

Mesajul cutremurator al actorului Doru Bem despre BISERICA si CREDINTA! Degeaba umbli cu Biblia si cu Arsenie Boca la piept daca sufletul e gol!

154

Salvati-va Biserica Trupul si Arca!

Nu mi-l imaginez pe Iisus Hristos spunand si propovaduind prin temple ”Nu-l votati pe Pilat votati-l pe Caiafa!”
Nu mi-l imaginez pe Hristos cerandu-mi 1 leu pe zi pentru a se ruga catre Tatal pentru mine, nu mi-l imaginez pe Hristos si nici pe Sf Ap Pavel,Petru,Andrei si toti ceilalti conditionandu-ma de taxe contra ingropaciune, botez etc. Taina Preoteasca se transmite de catre Hristos prin Sfintii Apostoli pana la noi in ziua de astazi! Nu exista diferenta intre ce a primit primul apostol de la Hristos si preotul de astazi. Deci spurcaciunea aceasta este grava!
Cum sa impletesti lumea Cezarului cu lumea lui Dumnezeu cand Insusi Dumnezeu Fiul iti lasa in constiinta cuvintele vii ”Imparatia mea nu e din lumea aceasta!” ?
Imparatia pe care voi o reprezentati din ce lume este?
S-a ajuns si in Biserica lui Dumnezeu ca in Masonerie sau ca la Vatican?
1234Nu numai ca manipulati facand politica in Biserica dar chiar propuneti urmasii celor ce nu demult ardeau la morman evanghelii si icoane, deramau si mutau biserici? Ii propuneti pe continuatorii tortionarilor sfintilor vostrii? Iude si misei! Conceptual si deontologic macar intelegeti gresala catastrofala?
Izbeste intunericul si acolo sus unde simbolurile imparatesti ale puritatii si Dumnezeirii din costumul preotesc devin sclipici si slava desarta !?
Izbeste intunericul si cu voi de pereti, voi stalpii Bisericii lui Hristos pe pamant,cel putin asta ar fi trebuit sa fiti, asa cum raman in amintire si in urma voastra Sf Ioan Gura de Aur, Sf Vasile Cel Mare, Sf Gr Palama, Sf Nicolae Velimirovici, Sf Luca al Crimeei, Bartolomeu Anania, si multi altii care au fost punctele de sprijin ale cerului pe pamant, radacini ceresti ale oamenilor din jur!
In ce transformati acest simbol, taina si realitate cosmica Dumnezeiasca – Biserica – Trupul ce se umple de celulele vii si peste care se revarsa izvoarele harurilor dumnezeiesti?
Indepartati celulele si trupul va murii.Chiar voi sa starniti cancer in trupul lui Dumnezeu? Tineti bine minte ca proorocul nostru Arsenie v-a transmis cu glas raspicat si puternic dinaintea vremii:
” Vine timpul, si e foarte aproape, cand toti preotii vor repara bisericile, iar altii vor construi altele noi, dar nelucrand ei la sufletul omului, vor ramane bisericile goale, cucuvelele vor canta intr-insele. Roadele slabirii in dreapta credinta a teologilor in facultati si seminarii vor fi preotii, care vor fi si mai slabi ca invatatorii lor; mai ales in Transilvania ortodoxia aproape ca va disparea, ultima reduta va fi Sibiul, dar va cadea si acesta. Dumnezeu nu forteaza mantuirea nimanui. Cine are minte sa ia aminte!”

123Se pregateste biciul frati preainalti si preafericiti, vine biciul lui Dumnezeu, peste sceptrele si toiegele de aur pe care le purtati chiar impotriva cuvintelor Domnului Hristos. Vine un bici de aur care lasa bataturi de aur! Iar daca apar si niste dosare de aur asta tot din bici se desprinde! Caci multi tradatori si lupi s-au ascuns sub blana de oaie!
Oamenii sunt slabi in credinta si se agata de o urma de simbol, de reprezentare, de ceva, orice. Iar daca acest simbol se pateaza cu atat mai multi se pierd. Voua nu va pasa de asta, voua pastorilor! Suferiti dupa afaceri,bani si slava desarta, s-a ruinat maretia voastra si Legea isi desfasoara malaxorul.
Noroc cu acei Bunici si Feti Frumosi de prin manastiri, munti si lunci, pe care tot voi ii cocosati cu taxe si biruri cand nici nu au dupa ce sa bea apa si care duc in spate mantia curata si frumosa a Ortodoxiei!
Datoria noastra, a mirenilor, a celor din lume, este sa ne pastram inima si biserica noastra curata, sa iubim mostenirea cea mai de pret si sa nu-l oasndim pe Dzeu in inima noastra de pe urma acestor rataciti. Sa nu ne umbreasca bogatia uscaciunile din jur!
Ma bucur sa vad ca Dacilor incep sa le pese de tara lor, sa inteleaga ca prin ei se produce cu adevarat schimbare, ca acesta este locul si casa lor de care trebuie sa se ingrijeasca, au inceput sa-si vada margaritarele din curte, sa le pese si sa se exprime atunci cand hotul il fura. Am inceput sa intelegem ca oriunde am merge in tara, mergem la noi acasa iar atunci cand mergem in Biserica de caramida tot la noi acasa mergem, tocmai ca sa ne punem toti sub palaria gandului bun si sa crestem impreuna in bine. Cam acesta si este unul din marile rosturi ale bisericii, comuniune si comunitate, acest lucru simbolizeaza unitatea diamantului dumnezeiesc atat din lumea ingerilor cat si a oamenilor. O tara nu poate fi manipulat acolo unde este comuniune si comunitate si mai ales acolo unde este credinta! De ce erau Dacii celebrii? Din pricina credintei lor! Asta ne curge prin vene!
Toate nenorocirile expuse si traite de tarisoara aceasta draga nu au facut decat sa sape in fundatia credintei noastre, sa ne indeparteze de la radacinile, istoria si poezia sufletului romanesc. Asa ceva nu trebuie sa pierdem si nu vom pierde niciodata!
Chiar daca suntem neam de oieri, sa nu uitam ca tot de la oieri a pornit intreaga cultura si civilizatie, de pe malul Dunarii superioare, cum amintesc istoricii.
Suntem o martoaga cu pofta de jaratic dumnezeiesc, asa am fost dintotdeauna. Iar jaraticul asta nu ni l-a putut lua nimeni niciodata.
Lupii in vechime erau asociati preotimii, sacerdotiului de aici si numele de popor al lupilor, popor preotesc, sacerdotal. Asta suntem datori sa purtam, sa ingrijim si sa ducem mai departe.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos