26.6 C
București
marți, iunie 25, 2024
AcasăStirea zileiAlbaMesajul medicilor pentru cei care cred ca nu exista virusul: „Practic plamanii...

Mesajul medicilor pentru cei care cred ca nu exista virusul: „Practic plamanii nu mai existau, nu mai avea cu ce sa respire”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Verificări la medicii care eliberează în exces concedii medicale

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că există medici care...

O tara blocata de proteste! Medicii nu vor mai elibera niciun document de la 1 februarie

După protestele transportatorilor, ale fermierilor și amenințările altor categorii...

Medicii care au tratat-o de coronavirus pe femeia in varsta de 39 de ani, care a decedat luni, 22 iunie, la Alba Iulia sunt socati. Ei spun ca virusul i-a distrus ambii plamani, victima fiind in imposibilitatea de a mai putea respira.

„Pacienta de 39 de ani s-a prezentat la spital duminica cu febra, stare generala alterata, dispnee, tuse si saturatii mici de oxigen. Avand in vedere starea s-a facut un computer tomograf, unde s-au constatat modificari patologice la nivelul ambilor plamani, o pneumonie extinsa bilaterala. Avand in vedere starea i s-a recoltat testul COVID-19 si a fost internata la izolare, le terapie intensiva. Testul s-a confirmat a fi pozitiv, iar in jurul orei 16.00, pacienta a intrat in stop cardiorespirator.

A fost resuscitata, intubata si ventilata mecanic, insa a doua zi a intrat iar in stop cardiorespirator care nu s-a mai putut resuscita si a fost declarat decesul pacientei. Plamanii in loc sa fie negri, cum apar pe radiografie, erau albi, adica erau afectati aproape in intregime de aceasta boala, o pneumonie extinsa bilaterala, practic plamanii nu mai existau, nu mai avea cu ce sa respire.

Cei de acasa ar trebui sa inteleaga ca pandemia nu s-a terminat, ca virusul este transmis in continuare si ar trebui sa-si ia masuri de precautie ca sa evite aceasta contaminare”, a declarat directorul medical al Spitalului Judetean de Urgenta Alba Iulia, medicul Dan Crainic, citat de Adevarul.

Femeia nu avea nicio alta boala asociata, dar s-a simtit rau cu trei zile inainte de a fi adusa la spital.

„A fost adusa in dimineata zilei de duminica, 21 iunie, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Alba Iulia, cu simptome specifice de COVID-19 (febra 38,1 grade C, dispnee, tuse seaca, paloarea tegumentelor cu debut de trei zile). De la Unitatea de Primiri Urgente a fost transferata in compartimentul Anestezie si Terapie Intensiva din cadrul izolatorului SJU Alba Iulia, singura intr-un salon, cu diagnostic bronhopneumonie bilaterala covid, insuficienta respiratorie acuta, soc septic, MSOF.

Starea pacientei s-a depreciat brusc, prezentand un stop cardio-respirator si necesitand resuscitare cardio-respiratorie, intubatie, ventilatie mecanica si suport inotrop. Pacienta a fost confirmata duminica dupa-amiaza cu COVID-19, boala cauzata de infectarea cu noul coronavirus SARS-CoV-2, in urma analizelor efectuate in cadrul laboratorului SJU Alba Iulia. Femeia a decedat in cursul zilei de luni, in ciuda eforturilor depuse de medici pentru a-i salva viata”, au transmis reprezentantii unitatii medicale.

Femeia este cel mai tanar pacient care a decedat de coronavirus in Alba.

Ultimele stiri