Acasă Alba Mesajul medicilor pentru cei care cred ca nu exista virusul: „Practic plamanii...

Mesajul medicilor pentru cei care cred ca nu exista virusul: „Practic plamanii nu mai existau, nu mai avea cu ce sa respire”

Medicii care au tratat-o de coronavirus pe femeia in varsta de 39 de ani, care a decedat luni, 22 iunie, la Alba Iulia sunt socati. Ei spun ca virusul i-a distrus ambii plamani, victima fiind in imposibilitatea de a mai putea respira.

„Pacienta de 39 de ani s-a prezentat la spital duminica cu febra, stare generala alterata, dispnee, tuse si saturatii mici de oxigen. Avand in vedere starea s-a facut un computer tomograf, unde s-au constatat modificari patologice la nivelul ambilor plamani, o pneumonie extinsa bilaterala. Avand in vedere starea i s-a recoltat testul COVID-19 si a fost internata la izolare, le terapie intensiva. Testul s-a confirmat a fi pozitiv, iar in jurul orei 16.00, pacienta a intrat in stop cardiorespirator.

A fost resuscitata, intubata si ventilata mecanic, insa a doua zi a intrat iar in stop cardiorespirator care nu s-a mai putut resuscita si a fost declarat decesul pacientei. Plamanii in loc sa fie negri, cum apar pe radiografie, erau albi, adica erau afectati aproape in intregime de aceasta boala, o pneumonie extinsa bilaterala, practic plamanii nu mai existau, nu mai avea cu ce sa respire.

Cei de acasa ar trebui sa inteleaga ca pandemia nu s-a terminat, ca virusul este transmis in continuare si ar trebui sa-si ia masuri de precautie ca sa evite aceasta contaminare”, a declarat directorul medical al Spitalului Judetean de Urgenta Alba Iulia, medicul Dan Crainic, citat de Adevarul.

Femeia nu avea nicio alta boala asociata, dar s-a simtit rau cu trei zile inainte de a fi adusa la spital.

„A fost adusa in dimineata zilei de duminica, 21 iunie, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Alba Iulia, cu simptome specifice de COVID-19 (febra 38,1 grade C, dispnee, tuse seaca, paloarea tegumentelor cu debut de trei zile). De la Unitatea de Primiri Urgente a fost transferata in compartimentul Anestezie si Terapie Intensiva din cadrul izolatorului SJU Alba Iulia, singura intr-un salon, cu diagnostic bronhopneumonie bilaterala covid, insuficienta respiratorie acuta, soc septic, MSOF.

Starea pacientei s-a depreciat brusc, prezentand un stop cardio-respirator si necesitand resuscitare cardio-respiratorie, intubatie, ventilatie mecanica si suport inotrop. Pacienta a fost confirmata duminica dupa-amiaza cu COVID-19, boala cauzata de infectarea cu noul coronavirus SARS-CoV-2, in urma analizelor efectuate in cadrul laboratorului SJU Alba Iulia. Femeia a decedat in cursul zilei de luni, in ciuda eforturilor depuse de medici pentru a-i salva viata”, au transmis reprezentantii unitatii medicale.

Femeia este cel mai tanar pacient care a decedat de coronavirus in Alba.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentSondajele sunt zdrobitoare: PNL este la peste 10% în fața PSD
Articolul următorAmbasadorul SUA pune la zid PSD: „Fostul guvern i-a ajutat pe infractori”