Acasă ACTUALITATE Mesajul Papei Francisc pentru TOTI TIGANII din lume: Nu mai umblati cu...

Mesajul Papei Francisc pentru TOTI TIGANII din lume: Nu mai umblati cu escrocherii!

52

Peste 5.000 de tigani au fost primiti, la inceputul acestei saptamani, la Vatican, de catre Papa Francisc. Cu aceasta ocazie, Suveranul Pontif a condamnat discriminarea tiganilor in Europa, dar a afirmat ca si ei trebuie la randul lor sa respecte legea si sa isi trimita copiii la scoala.

Papa Francisc le-a cerut tiganilor sa nu mai fie violenti si sa renunte la „escrocherie”, scrie Mediafax. El i-a indemnat pe romii care calatoresc in Europa sa respecte legea si sa nu se mai faca de rusine, ocupandu-se de infractiuni minore.

„Nu dati mass-media si oamenilor motiv sa gandesca rau despre voi”, le-a spus Papa Francisc tiganilor adunati in Aula Paul al VI-lea, cu ocazia Pelerinajului mondial al tiganilor.


 

Citeste si:

O romanca i-a spus verde-n fata Papei Francisc! ACESTE cuvinte nu le va uita niciodata!

Papa Francisc: Vom sfarsi prin a ne distruge BANII si goana dupa PROFIT!


 

El a atras atentia ca tiganii care se considera crestini trebuie sa „evite tot ceea ce nu este vrednic: minciuna, frauda, escrocheriile, lupta”. Suveranul Pontif a explicat ca in timp ce statul trebuie sa garanteze educatie, este „de datoria adultilor sa se asigure ca cei mici merg la scoala”.

De altfel, Papa Francisc a subliniat faptul ca tiganii au suferit prea mult timp din cauza xenofobiei si le-a transmis ca este timpul sa „intoarca pagina”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos