Acasă Romani in strainatate Mesajul premierului Tudose pentru toti romanii plecati din tara. Cele mai bune...

Mesajul premierului Tudose pentru toti romanii plecati din tara. Cele mai bune motive pentru a va intoarce acasa!

22

Prim-ministrul Mihai Tudose este în vacanță și nu prea… Cu toate că și-a luat câteva zile liber de la Guvern, el și-a găsit timp să citească mesajele celor care i-au scris pe Facebook. Toată discuția a plecat de la o postare a premierului cu o decizie a Guvernului României privind reglementarea Activității de tele-muncă (munca la distanță), folosind tehnologia informației și comunicațiilor.

Întrebarea care l-a provocat pe premier a fost a unei românce care îl întreabă dacă ar putea găsi de muncă în România în condițiile în care dorul de țară o macină pe ea și familia ei. Răspunsul premierului a fost unul scurt pe moment, dar cu promisiunea că va reveni cu unul în extenso… ceea ce s-a și întâmplat.

Cu această ocazie premierul a dezvăluit în premieră că în perioada următoare investiții masive americane vor fi făcute în țara noastră.

A urmat răspunsul in extenso:

Doamna Maria Palliu are o întrebare foarte bună și cred că interesează pe mulți români care au ales sau au fost nevoiți să muncească în străinătate. Mă întreabă „Daca eu si sotul meu dorim sa ne intoarcem in tara, putem gasi loc de munca bine platit? In Bucuresti? Eu in domeniul sanatatii si sotul meu ca jurist? Unde lucram castigam bine, dar sufletul ne este tot acasa, tot cu tara noastra in suflet traim pe aici. Imi doresc sa stiu daca chiar se fac pasi spre a se oferi locuri de munca bine platite ca sa ne putem intoarce? Multumesc pentru raspunsul dvs. Presupun ca il voi si primi. Maria si Ion Palliu…”

Știu că este greu în străinătate și nu de bine ați plecat din țară, dar mă bucur că sufletul și gândul vă este tot în România. Tot timpul avem nevoie de oameni bine pregătiți în toate domeniile, dar mai ales în domeniul sănătății, unde am demarat o amplă campanie pentru a remedia problemele sistemice, inclusiv în ceea ce privește renumerația cadrelor (de la începutul anului, salariile au crescut cu 15% și vrem să continuăm să le creștem – Legea salarizarii unitare prevede creșteri salariale semnificative).

În ceea ce privește domeniul juridic, acesta este unul foarte dinamic, iar oportunitățile sunt numeroase, atât în mediul public, cât și în ce privat, iar românii bine pregătiți în domeniul juridic sunt esențiali.

Ne dorim și facem zilnic eforturi pentru a avea o Românie atractivă pentru investitori. O mare firmă americană a început demersurile pentru afaceri aici. Este pentru prima dată în istoria acestei firme când mută spații de producție de la societatea-mamă din SUA în altă țară și au ales România. Vor să facă investiții colosale în țara noastră (discutăm despre investiții de aproape 10 miliarde de euro în următorii ani), să înființăm o societate mixtă și un transfer tehnologic de anvergură.

Mai mult, acum două săptămâni, o firma recunoscuta la nivel mondial a demarat o investiție de jumătate de miliard de euro în România. Vorbim de locuri de muncă platite mai bine decât media europeană.

România pe care vrem să le-o oferim familiilor și copiilor noștri este una într-o continuă dezvoltare economică și socială, iar lucrurile merg într-o direcție bună (rata șomajului este la un minim istoric, puterea de cumpărare a câștigului salarial mediu crește, exporturile sunt la maxime istorice).

Am convingerea că românii aflați la muncă peste granițe au de ce să se întoarcă acasă, iar experiența și cunoștințele acumulate în străinate sunt bine primite în domeniile dumneavoastră. Vă așteptăm cu drag înapoi acasă și avem încredere că împreună putem contribui la o Românie mai bună!

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos