Metoda „ACCIDENTUL” pare ca nu a fost uitata de hoti, mai ales acum in perioada alegerilor prezidentiale. Totul sub pretextul ca fac statistica romanilor aflati in strainatate.

metoda accidentul hoti

Spre exemplu, o femeie din Cluj a cazut in plasa acestor infractori si le-a dat datele mamei ei, care se afla in Spania.

„Am primit un telefon. Barbatul de la celalalt capat al firului s-a recomandat ca fiind de la politie, Sectia 3 de Politie. Mi-a zis ca face o actualizare a bazelor de date si sa ii spun rudele de gradul intai pe care le am in strainatate”, a declarat pagubita.

Femeia a avut ceva suspiciuni, dar in momentul in care a pus intrebari s-a lovit de agresivitatea infractorului.

„L-am intrebat de ce ii trebuie numarul de telefon, la care el foarte agresiv mi-a zis : „Doamna, ce credeti ca avem chef de glume? Noi nu avem timp!”. A invocat si o lege”, a mai povestit pagubita.

De buna credinta, aceasta i-a dat asa-zisului inspector de politie, numarul de telefon al mamei ei, care lucreaza in Spania. Escrocul a sunat cateva ore mai tarziu in Spania, unde mama femeii a fost in pragul unui infarct cand a auzit ca una din fiicele ei este in stare critica din cauza unui accident rutier. I s-au cerut 1.500 de euro pentru ca fiica ei ranita sa fie operata de urgenta.

Pana la urma, mama si fiica au vorbit la telefon si amandoua si-au dat seama ca accidentul a fost doar o inventie. In schimb, au fost la un pas sa le dea hotilor 1.500 de euro.

Pentru a nu cadea in plasa escrocilor, politistii recomanda sa nu dam datele persoane si bani necunoscutilor si sa ne sunam rudele pentru a verifica informatiile si sa anuntam imediat autoritatile.

Sursa: Romania TV

Transparenta face diferenta