Acasă Economie Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț, face lumină: Cine deține, de fapt,...

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț, face lumină: Cine deține, de fapt, cele mai râvnite terenuri din România

94

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, a detaliat într-un interviu acordat recent cine deține, de fapt, cele mai râvnite terenuri din România: cele de la Romexpo din București.

”Răspunzând la întrebarea cine deține terenurile Romexpo și cine le administrează cred că începem să răspundem, rând pe rând, la toate controversele din spațiul public. S-a mers foarte mult pe celebra cenzură prin omisiune în anumite articole de presă. Trebuie știut faptul că acel teren este al Camerei de Comerț pentru încă 33 de ani de la acest moment. S-a ajuns aici printr-o hotărâre de guvern din 2004, iar undeva prin 2010 guvernul de atunci al României a încercat să revoce acea hotărâre, iar Camera de comerț s-a luptat în instanță și definitiv și irevocabil a câștigat la Înalta Curte, terenul rămânând în continuare în folosința Camerei de Comerț a României încă 33 de ani de acum încolo. Hotărârea inițială era pe 49 de ani, dar au trecut 16 ani. Acum, revenind la patrimoniul Romexpo, aceasta este o societate unde Camera de Comerț are 92% din acțiuni, deci este de departe acționarul majoritare. Iar tot ce este deasupra terenului, suprafețe betonate plus clădiri, sunt proprietate a societății Romexpo. Deci ele sunt n evidență, sunt înregistrate, sunt în contabilitate, cred că prin acest lucru eliminăm discuțiile din spațiul public cum că acel teren ar fi loc viran. Așa s-a prezentat, cum că ar fi fost un teren la care puteau accede foarte mulți dar, vezi Doamne, nu au fost lăsați să liciteze sau ceva de genul acesta. Vreau să se înțeleagă foarte bine că indiferent de ce se întâmplă terenul rămâne în continuare la Camera de comerț încă 33 de ani”, a declarat Mihai Daraban.

Romexpo va deveni singurul centru expozițional din Europa care va fi complet integrat într-un proiect cu funcțiuni mixte

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos