Acasă Economie Președintele Camerei de Comerț, Mihai Daraban, a detaliat cum s-a născut mega-proiectul...

Președintele Camerei de Comerț, Mihai Daraban, a detaliat cum s-a născut mega-proiectul urban de la Romexpo

55

Camera de Comerț și Industrie a României a anunțat în această vară mai multe detalii despre cel mai amplu proiect de dezvoltare din România, pe care îl va realiza împreună cu compania Iulius, fondată de omul de afaceri Iulian Dascălu.

Mihai Daraban, Președintele CCIR, a detaliat într-un interviu acordat recent cum a luat naștere acest proiect fără precedent în România.

”Noi de foarte mulți ani am monitorizat ceea ce înseamnă industria târgurilor și expozițiilor, atât național, cât și regional, dar și la nivel european. Există o tendință reală de scădere a acestor manifestări pe fondul apariției comerțului electronic, care a lovit la temelia conceptului de târguri și expoziții. Acum trei, patru ani, ne-am gândit că va trebui găsită o soluție ca zona Romexpo să devină altceva, dar rămânând cu specificul de târguri și expoziții în continuare. Ne-am gândit în primul rând la veniturile Camerei de Comerț a României, că trebuie să fim și foarte pragmatici, și am ținut foarte mult să dezvoltăm acea zonă și în contextul noilor provocări și posibilitatea de dezvoltare urbană. Noi avem în lege și statul inclusiv dezvoltări urbane durabile. Am făcut un sondaj pe piață, am căutat un investitor în baza unor criterii bine stabilite, de preferință român, un investitor care a dezvoltat durabil zone din România, deci nu este la prima provocare, ba mai mult are o lungă experiență în spate, de vreo 20 de ani. Așa am ajuns la concluzia că pe acel teren trebuie venit cu o investiție majoră, de răsunet, care să nu fie doar în beneficiul camerei de comerț ci și al întregului București. Practic este un oraș în oraș”, Mihai Daraban, Președintele CCIR

Reamintim că întregul proiect este bazat pe un concept mixed și va implica revitalizarea și integrarea Romexpo în circuitul internațional și o investiție de 2,87 miliarde de euro, realizată în etape.

Romexpo va deveni singurul centru expozițional din Europa care va fi complet integrat într-un proiect cu funcțiuni mixte.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos