Acasă Sanatate Ministerul Sanatatii anunta focare noi. dupa Pasti, Romania ajunge la 20.000 de...

Ministerul Sanatatii anunta focare noi. dupa Pasti, Romania ajunge la 20.000 de cazuri de coronavirus

316

20.000 de români infectați. Acesta este un vârf sumbru la care ar putea ajunge România după Sărbătorile de Paște.

Ministrul Sănătății vorbește de focare noi, în special în rândul personalului medical. Pentru a limita răspândirea infecției a fost schimbată strategia de testare.

Pacienții care au cancer, gravidele aflate în izolare sau în carantină, angajații căminelor de bătrâni și bolnavii care fac dializă vor fi testați cu prioritate. La zi, numărul îmbolnăvirilor a urcat până la 7.707 cazuri, cu 491 în plus față de miercuri. Sunt și 392 de morți.

Ramona și Mirela, două surori din Piatra Neamț, povestesc ce coșmar trăiesc de când a început pandemia. Amândouă au probleme grave cu rinichii și fac dializă într-un centru privat din oraș.

Temerile femeilor vin ca urmare a faptului că trei bolnavi care mergeau tot acolo au murit după ce au fost diagnosticați cu COVID 19. În toată țară s-au stins deja peste 40 de bolnavi cu afecțiuni renale.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: „Sperăm ca până după Paște să ajungem la o testare care să se facă în aceeși zi sau în max 24 de ore”.

Prioritate la testare are și personalul sanitar asimptomatic care a intrat în contact direct cu un caz confirmat. Testările vor avea loc în a șasea sau a șaptea zi de la ultimul contact posibil.

Până când vor veni rezultatele, își vor desfășura activitatea luând măsurile necesare de protecție. În plus, managerul poate hotărî să testeze angajații periodic.

Conform autorităților, până acum, în România, sunt infectate 981 de cadre medicale.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos