Acasă ACTUALITATE Ministrul de externe Teodor Melescanu A MINTIT in direct la televizor! Vezi...

Ministrul de externe Teodor Melescanu A MINTIT in direct la televizor! Vezi ce l-a dat de gol!

3109

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a declarat, marti, la iesirea de la audierile la DNA ca gradul de ocupare in penitenciarele romanesti „este de 200%”.  Cifrele oficiale facute publice de Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) sunt insa cu totul altele.

Intrebat despre priectul de lege privind gratierea unor pedepse, Melescanu a raspuns: „Nu sunt specialist in problema, dar ce pot sa va spun e ca la ora actuala in inchisorile din Romania gradul de ocupare este de 200%. Guvernul are obligatia sa gaseasca cele mai bune modalitati pentru ca situatia din penitenciare sa fie cat de cat omeneasca, niste limite minime”.

Insa datele oficiale prezentate de ANO, in luna ianuarie, arata ca gradul de ocupare este de 144,6%. Directorul general al ANP, Marius Vulpe, declara  intr-un interviu din 27 ianuarie pentru Legal Magazin ca „la data de 17.01.2017, gradul de ocupare in penitenciare era de 145,28%”.

„In contextul in care, in anul 2016, au fost realizate un numar de 672 de locuri noi de detinere, iar, in anul 2017, vor fi date in folosinta un numar de 204 locuri noi si modernizate 200 locuri, apreciem ca, respectand calendarul de investitii aprobat de catre Guvernul Romaniei prin Memorandumul din aprilie 2016, deficitul de locuri de cazare va fi acoperit pana in anul 2022″, a spus Vulpe.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos