Unul dintre cei mai respectati politologi din Romania: ”Inamicul PSD este statul de drept!”

250

Politologul Cristian Pîrvulescu a declarat la Digi 24 ca statul de drept lipsește din retorica PSD-istă, ba chiar este un inamic și este caricaturizat. El a adăugat că statul de drept a fost unul din instrumentele care în ultimii zece ani a redus nivelul sărăciei cu 12%.

„Mitingul de susținere al PSD de la Pitești a fost o testare a piețelor media și politice. După 31 ianuarie nu era deloc interesant să te declari susținător al PSD, acum își revendică apartenența la PSD și așa încearcă să restabilească raportul de forță”, a precizat politologul.

Întrebat dacă e un fir roșu între evenimentele de la Pitești și întâlnirea lui Liviu Dragnea cu primarii din țară, politologul a spus că da. „Cred că a fost un experiment în mare măsură local. Organizațiile încep o concurență în legătură cu mobilizarea activului de partid pentru a demonstra susținerea guvernului și în special față de Dragnea”, a mai spus Cristian Pîrvulescu.

El a adăugat că la mitingul PSD de la Pitești nu s-a auzit de stat de drept.

„Statul de drept lipsește total din retorica PSD-istă. Din contră, statul de drept este inamicul și este caricaturizat prin binom, DNA și SRI, care atacă suveranitatea națională a României”, a declarat Cristian Pîrvulescu.

„Doar că ce s-a întâmplat în ultimii zece ani nu s-a mai întâmplat în România niciodată. România a cunoscut un progres extraordinar în cei zece ani, este vorba de o scădere cu 12 procente a nivelului de sărăcie. Efectele aderării la UE au fost cât se poate de importante. Statul de drept a fostul unul din intrumentele care au dus la aceste beneficii”, a precizat politologul.