Acasă Media PLAN Ministrul Economiei, Claudiu Nasui, declară război lui Dan Voiculescu și Antenelor: „O...

Ministrul Economiei, Claudiu Nasui, declară război lui Dan Voiculescu și Antenelor: „O sa fac public totul”

1315

Ministrul Economiei, Claudiu Nasui (USR PLUS), a declarat la RFI ca in sutele de agentii si companii ale statului exista „sinecuri de partid”, oameni cu influenta politica. El a anuntat ca va face public totul. „(…) sunt oameni care au si trusturi media in spate, sunt oameni foarte cunoscuti unii dintre ei si niste retele foarte puternice, veti vedea ca voi fi atacat din motivul acesta, dar nu ma intereseaza”, a afirmat Nasui. Nasui a fost deseori atacat de Antena 3, televiziunea lui Dan Voiculescu.

Claudiu Nasui a afirmat ca va elimina agentiile de stat, unde angajatii au salarii exorbitante si nu se streseaza prea mult cu munca.

„Sunt sute de astfel de cazuri, de agentii si de companii care exista in Romania, despre care nu stie nimeni, care sunt pure sinecuri politice si care in general au fost folosite pentru salarizarea activului de partid si alte lucruri asemenea si a da posturi importante unor oameni care au fost influenti dintr-un motiv sau altul politic. Lucrul acesta este inacceptabil si nu se va intampla cat sunt eu aici. O sa fac public totul si vom face exact ce am promis in campanie si ce am facut in ultimii patru ani, o transparenta totala cu toate aceste lucruri. Un stat sanatos nu are sute de agentii si sute de companii de stat, mai ales care sunt gauri negre si care sunt finantate perpetuu din banii contribuabililor”, a declarat el.

Ministrul Economiei a explicat ce se va intampla cu oamenii din acele companii de stat.

„Acum depinde ce face compania sau agentia. Daca sunt oameni care muncesc si care fac lucruri bune, pot sa se integreze in alte structuri ale statului, unde e nevoie de ei, ca in momentul acesta de exemplu e nevoie de oameni pe scheme de ajutor de stat. Dar sa stiti ca oamenii care sunt acolo pe salariile exorbitante si oamenii care sunt in astfel de sinecuri nu se streseaza prea mult cu munca, sunt acolo strict pentru a lua salariul si alt motiv nu pare ca au”, a sustinut el.

Intrebat daca va da afara inclusiv eventuali angajati pusi de PNL, Claudiu Nasui a raspuns transant: „Nu ma intereseaza, pot fi pusi de USR, de PNL, de PSD, coruptia si genul acesta de bataie de joc la adresa banului public, nu ma intereseaza culoarea din spatele careia se intampla. Bine, USR nu are cum sa aiba, ca suntem prima oara la guvernare, dar nu voi accepta lucrul acesta de la nici un partid, nu ma intereseaza de la cine sunt”.

„Toate sursele de coruptie si toate lucrurile pe care le voi gasi veti vedea ca le voi rezolva si ca urmare a lor, probabil ca aceste grupuri, pentru ca nu vorbim despre oameni care nu sunt influenti politic, sunt oameni care au si trusturi media in spate, sunt oameni foarte cunoscuti unii dintre ei si niste retele foarte puternice, veti vedea ca voi fi atacat din motivul acesta, dar nu ma intereseaza, imi voi face mandatul pana la capat si voi duce la bun sfarsit aceasta misiune”, a declarat Nasui.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos