Acasă ACTUALITATE Ministrul respectat in Germaniei: Integrarea Romaniei in UE nu a fost o...

Ministrul respectat in Germaniei: Integrarea Romaniei in UE nu a fost o greseala! Acesti protestatari curajosi apara valorile europene!

43

Ministrul de stat pentru Europa în cadrul Biroului Federal pentru Afaceri Externe de la Berlin, Michael Roth, a declarat, pentru publicaţia Welt, că „integrarea Romaniei (in UE) n-a fost o greşeală”. Declaraţia ministrului german vine în contextul protestelor antiguvernamentale din România generate de acţiunile Executivului PSD – ALDE privind Justiţia.

„Este îmbucurător faptul că mulţi români cer Guvernului lor să combată corupţia cu hotărâre. Aceşti protestatari curajoşi apără valorile europene: democraţia, statul de drept, independenţa justiţiei”, a spus Roth, conform romanialibera.ro.

Ministrul de stat reamintește guvernelor europene care sunt valorile comune ale blocului comunitar și avertizează cu privire la „ofertele de separaţie” promovate de Donald Trump în spaţiul european. Întrebat de jurnalişti dacă se tem de o posibilă dizolvare a UE, Roth afirmă că situaţiile conflictuale din vecinătatea uniunii, dar şi tensiunile din cadrul ei sunt urmărite cu atenţie, tocmai pentru a nu degenera. Politicianul german reiterează că integritatea blocului comunitar este menţinută de valorile comune ale statelor membre.

În ceea ce priveşte relaţia SUA – NATO – UE, Roth aminteşte că Europa a primit semnale pozitive din partea ministrului american al Apărării, James Mattis, care a declarat că America va continua să-şi îndeplinească ogligaţiile faţă de Alianţa Nord-Atlantică.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos