Acasă Social Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru: Romanii sa mai aiba rabdare 7-10 zile

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru: Romanii sa mai aiba rabdare 7-10 zile

798

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a anuntat duminica, la Antena 3, ca peste maximum 10 zile ar puta fi depasit varful epidemiei.

„Multumesc populatiei care a inteles mesajul si sa aiba rabdare inca 7-10 zile. E un moment greu, dar ne trebuie credinta si speranta ca urmatoarele sarbatori sa le petrecem impreuna (…) Suntem aproape de un varf si speram ca apoi sa avem una-doua saptamani de stabilitate, dupa care sa incepem sa scadem ca numar de cazuri noi”, a declarat Nelu Tataru, in prima zi de Paste.

Totodata, ministrul a spus ca partea buna este ca avem o crestere lenta a cazurilor de coronavirus, iar acum suntem in scenariul 4, cand cazurile de la UPU sunt privite ca potentiale cazuri COVID, pentru mai multa precautie.

„Izolarea la domiciliu a permis consumarea acestei boli, ca sa nu mai avem transmitere comunitara. Nerespectarea masurii face ca numarul de cazuri sa creasca. Putem avea 12.000-15.000 de cazuri in varful pandemiei, poate chiar si mai mult, daca nu se respecta masurile. Dar sper ca trendul sa ramana acesta, lent”, a subliniat Tataru.

Tataru a adaugat ca un vaccin anti-COVID-19 ar putea fi gata in 10 luni.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos