Noi restrictii: Romania urmeaza sa intre in scenariul 5 privind pandemia de coronavirus

România se apropie de înregistrarea a 10.000 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Acest lucru va duce la intrarea ţării noastre în scenariul 5 al crizei provocate de COVID-19.

Intrarea în Scenariul Nr. 5 ar urma să afecteze, în primul rând, Bucureștiul. Capitala a înregistrat 1001 de cazuri de infectare cu Covid-19, potrivit datelor furnizate duminica, la ora 13:00, de Grupul de Comunicare Strategică, depasind astfel de borna celor 1.000 de cazuri.

Conform spuselor lui Raed Arafat de acum cateva zile, nu ar fi exclus ca Scenariul Nr 5 să cuprindă măsura de carantinare totală a Capitalei, insa nicio masura nu a fost anuntata pana acum:

Nu se compară Bucureştiul cu Suceava. Dacă numărul de cazuri de la Suceava şi la modul în care ele au evoluat a condus la decizia că trebuie să aplicăm măsura carantinării, la Bucureşti, din fericire pot să o spun, suntem departe de această măsură la acest moment. Bineînţeles că nimeni nu poate da garanţie 100% despre nimic în acest caz. Virusul evoluează„, declara Raed Arafat pe 1 aprilie, când Bucureștiul era încă departe de numărul de cazuri de astăzi, secretarul de stat neexcluzând însă ca, în cazul în care cazurile vor crește Capitala să fie, la rândul ei, închisă.