Acasă Comentariul zilei Ministrul Sanatatii, Victor Costache: Între 82 și 85 la sută dintre cazurile...

Ministrul Sanatatii, Victor Costache: Între 82 și 85 la sută dintre cazurile de infecții cu coronavirus au o formă ușoară spre moderată

262

Ministrul interimar al sănătăţii, Victor Costache, a declarat, joi, că între 82 și 85% dintre cazurile de pacienţi infectaţi cu coronavirus fac o formă uşoară sau moderată a bolii, subliniind că „a fost o cantitate impresionantă de fake news” şi că, din păcate, situaţia a fost folosită şi ca o „armă electorală”, relatează Agerpres.

„Este foarte important de precizat că la această infecţie cu coronavirus undeva între 82 şi 85% din cazuri au o formă uşoară spre moderată, deci este o viroză respiratorie”, a afirmat Victor Costache, joi seara, la B1 TV.  „A fost o cantitate impresionantă de fake news, a fost debitată, practic, circulă de două luni. (…) Ce este important de reţinut: că este o formă uşoară sau moderată de viroză în majoritatea cazurilor şi la nivel mondial zeci de mii de pacienţi s-au vindecat şi sunt sănătoşi în acest moment. Suntem departe de scenariul apocaliptic care se prezintă în unele articole: virusul ucigaş”, a arătat Costache.

Potrivit ministrului, ştirile false care au apărut au reprezentat „o reacţie firească, o frică de necunoscut”.

„Dar, încă o dată, facem apel la calm şi la raţiune, pentru că, din datele pe care le deţinem, este vorba de o altă viroză respiratorie. Sigur că e o viroză pentru care nu există vaccin, dar există pe plan mondial şi alte viroze pentru care nu există vaccin. Deja, în România există două sau trei tulpini de coronavirus care întotdeauna au existat şi care dau viroze uşoare. Această tulpină apărută în 2019 este şi o ilustrare a faptului că ne-am schimbat modul comportamental, practic, nu mai trăim într-o regiune, suntem cetăţeni ai lumii”, a explicat Costache, menţionând că este importantă comunicarea și că a fost constituit un grup în acest sens, format din 12 personalităţi medicale.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos