Acasă Romani in strainatate Miracol intr-o familie de romani din Italia! ”Fetita mea de 28 de...

Miracol intr-o familie de romani din Italia! ”Fetita mea de 28 de zile a fost SALVATA printr-o minune din cutremur!”

Povestea unei familii de români din Amatrice a impresionat Italia. În presa de acolo au apărut știri despre o fetiţă de numai 28 de zile, Sofia Maria, salvată miraculos cu familia din cutremur.

Locuiau în zona Sommati, un cartier din Amatrice. Cei doi români s-au cunoscut în România şi s-au căsătorit. Mai întâi o fetiţă şi apoi o alta. El cu o muncă de zidar. Dar la Roma nu făceau faţă. Prea scumpă, Capitala. Amatrice putea fi un pariu şi ei l-au acceptat. Au găsit o casă frumoasă şi mare în Sommati, promisiunea unei vieţi bune. Banii le ajungeau şi au cumpărat-o cu împrumut de la bancă, scrie gazetaromaneasca.com

“Am făcut sacrificii, Mihail lucra şi apoi făcea alte mii de mici munci. Eram fericiţi”. Acum că au pierdut totul, le rămâne viaţa şi le este de ajuns. La Sommati au murit mulţi, inclusiv trei englezi care locuiau într-o casă veche pe care au renovat-o”,, povestește Domnica. “Pe timpul iernii abia suntem două familii, însă zilele acestea mica zonă s-a umplut de oameni de pe-aici care stăteau departe, la fel ca în fiecare vară. Noi ne-am salvat, alţii, prea mulţi, au murit”, explică Mihail.

 El, după ce şi-a pus familia la loc sigur, a început să sape cu mâinile, însă forţa cutremurului îşi făcuse deja treaba: “Am reuşit să salvez numai patru persoane”.
Povesteşte noaptea, acea noapte după 3.36: “Am aprins un foc lângă dărâmături pentru a ne încălzi. Am aşteptat salvatorii”. Domnica o strângea pe Sofia Maria în braţe, el celelalte fetiţe. Acum ele se joacă în cortul voluntarilor, cântă la o mică chitară şi la un flaut, desenează copaci şi flori.

Despre acea noapte tatăl îşi aminteşte fiecare detaliu, mama care urla, el care sparge o uşă, fiicele ţinute într-o îmbrăţişare, forţa disperării, treptele scărilor care se fărâmiţau una câte una în urma lor, câmpul sub cerul liber, praful, salvarea.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentDoua angajate ale unei mari banci din Romania AU FURAT banii a peste o suta de clienti!
Articolul următorMihaela Bilic: Decat sa mananci legume aduse de la mii de km, tinute luni de zile prin depozite, mai bine o conserva romaneasca!