Acasă ACTUALITATE Mircea Basescu, fratele lui Traian Basescu, CONDAMNAT LA 4 ANI DE INCHISOARE...

Mircea Basescu, fratele lui Traian Basescu, CONDAMNAT LA 4 ANI DE INCHISOARE CU EXECUTARE!

Mircea Basescu a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu executare, decizia nefiind definitiva, transmite Digi 24. Procurorii cerusera pedeapsa maxima prevazuta de lege, sapte ani de inchisoare.
Marian Capatana a fost condamnat de magistratii Tribunalului Constanta, in acelasi dosar, la trei ani de inchisoare.
Cei doi fiind au fost judecati pentru trafic de influenta si complicitate la trafic de influenta, intr-un dosar dosar in care au fost implicati membri ai familiei lui Bercea Mondial.
Sentinta pe care o vor da judecatorii nu va fi definitiva, ea putand fi atacata la Curtea de Apel.

Citeste si:


La ultimul termen de judecata in proces, in decembrie 2015, procurorii DNA au cerut instantei aplicarea de pedepse la inchisoare cu executare pentru ambii inculpati, in cazul lui Mircea Basescu fiind solicitata pedeapsa maxima prevazuta de lege.
Totodata, DNA a cerut confiscarea sumei de 250.000 de euro de la Basescu si de 350.000 de euro de la Capatana.
Mircea Basescu si Marian Capatana au fost trimisi in judecata in iunie 2014 de catre procurorii DNA, pentru trafic de influenta si respectiv complicitate la trafic de influenta, iar in luna noiembrie a aceluiasi an a inceput derularea procesului.
Potrivit DNA, in perioada 20 februarie 2011 – 22 februarie 2012, Mircea Basescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denuntator (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Capatana, in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea cauzei referitoare la infractiunea savarsita de tatal acestuia (Sandu Anghel), precum si a altor cereri incidente in respectiva cauza, in scopul de a obtine o hotarare favorabila, fie condamnarea la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentVIDEO – Ei sunt ”Soldatii lui Odin”, POLITIA OAMENILOR SIMPLI care protejeaza comunitatile din Finlanda de IMIGRANTII MUSULMANI!
Articolul următorAnunt BOMBA de la RCS&RDS!