21.4 C
București
duminică, aprilie 28, 2024
AcasăSocialMircea Fechet a lansat, la Slănic Moldova, un proiect care va contribui...

Mircea Fechet a lansat, la Slănic Moldova, un proiect care va contribui la refacerea ecosistemelor degradate din regiune

in:

Stiri pe acelasi subiect

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a lansat, la Slănic Moldova, un proiect care va spori protecția și conservarea biodiversității și va contribui la refacerea ecosistemelor degradate din regiune.

Mircea Fechet: „Nu doar speciile și habitatele vor fi protejate, dar va fi valorificată și bogăția naturală a regiunii, crescând potențialul său turistic. L-am avut alături de noi astăzi și pe Vasile Carnariu, președintele Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate și mă bucur că împreună putem contribui ca Perla Moldovei, cum este supranumită localitatea, să își protejeze flora, fauna și speciile din zonă”.

„Îl felicit pe domnul primar liberal Gheorghe Baciu pentru parteneriatul în acest proiect benefic pentru comunitatea de aici și nu numai. Mulțumesc tuturor celor implicați și doresc succes în implementarea și extinderea de astfel de proiecte. Protejarea și respectarea naturii este o datorie comună și un moștenire prețioasă pentru generațiile viitoare”, a spus liberalul.

Acesta a precizat că „protecția biodiversității este obiectivul nostru prioritar la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, zi de zi, iar acțiunile noastre sunt în acord și cu obiectivele Strategiei UE 2030 privind Biodiversitatea. În acest sens, MMAP a inițiat un proces, în mai multe parcuri naționale, pentru a implementa protecția strictă de minim 75% din suprafață”.

„În ceea ce privește managementul pădurilor, prin PNRR, Componenta C2- PĂDURI ȘI PROTECȚIA BIODIVERSITĂȚII beneficiază de un buget  de 1,173 miliarde euro, garantând investiții care vor aduce rezultate notabile: împăduriri în peste 56.000 de hectare, pepiniere noi și renovate, dar și dezvoltarea pădurilor urbane”, a declarat Mircea Fechet.

Ultimele stiri