Acasă Botosani Mita e in floare: Angajatii spitalului din Botosani fac afaceri pe urma...

Mita e in floare: Angajatii spitalului din Botosani fac afaceri pe urma mortilor de Covid!

Poliţiştii botoşăneni investighează practicile unei firme de pompe funebre din judeţ, care, mituia doi angajaţi de la morga Spitalului Judeţean, pentru a prelua mai multe persoane decedate de la morgă, informează Monitorul de Botoșani.

Vizaţi sunt un bărbat de 47 de ani, care lucrează ca autopsier, şi o femeie de 58 de ani, angajată ca îngrijitoare, dar şi un bărbat de 36 de ani, soţul titularului unei firme de pompe funebre.

Cei doi angajaţi de la morgă îi îndreptau pe membrii familiei celor decedaţi către o anume firmă de pompe funebre din judeţ, cu toate că aceasta nu era în acel moment autorizată pentru transportul persoanelor decedate.

Pentru fiecare recomandare de acest fel, cei doi angajaţi de la morgă primeau 400 de lei de la soţul administratorului firmei de pompe funebre, în condiţiile în care un autopsier ar avea un salariu de cel puţin 8.000 de lei brut, iar îngrijitoarea de aproximativ 6.000 de lei, conform statului de funcţii de pe site-ul spitalului.

„Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice desfăşoară cercetări într-un dosar penal privind infracţiunile de abuz în serviciu şi exercitarea unei profesii fără drept”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

În luna octombrie a anului trecut, la Botoşani au fost 804 decese, în condiţiile în care în ultimi zece ani media deceselor lunare era de aproximativ 450. La Botoşani au murit în pandemie şi câte 14 oameni pe zi doar din cauza Covid, iar în total pandemia a curmat în judeţ cel puţin 1.205 vieţi.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentPatriarhul Daniel, despre aghiasma de Boboteaza: ”Se curăţeşte sufletul şi trupul celui care gustă apa şi celui care se stropeşte”
Articolul următorVIDEO-Noul BMW isi schimba culoarea singur, la o simpla atingere de buton