31.4 C
București
marți, iunie 25, 2024
AcasăACTUALITATE”Mizerie umana”. Un lider PSD a mintit ca este medic in prima...

”Mizerie umana”. Un lider PSD a mintit ca este medic in prima linie COVID pentru a se caza pe banii statului la hotel

in:

Stiri pe acelasi subiect

Senatorul PSD Florian Bodog s-a cazat pe banii autoritatilor locale la hotelul Continental din Oradea, pretextand ca este medic implicat in prima linie de lupta cu coronavirusul. Bodog mai detinea insa si alte locuinte in care se putea izola.

Conform Hotararii de Guvern 201/2020, alocatia pentru cazare se ridica la 230 lei pe zi si include toate cheltuielile cu cazarea, curatenia, lenjeria de pat, dezinfectia si altele. La aceasta suma se adauga 70 lei pentru trei mese pe zi, servite in camera, 2-4 litri de apa zilnic si imbracamintea corespunzatoare, „cate doua pijamale si doua perechi de papuci de unica folosinta”.

Publicatia Bihoreanul a descoperit pe lista celor o suta de cadre medicale cazate la Continental si pe senatorul PSD Florian Bodog, prodecan al FMF si fost ministru al Sanatatii. Acesta s-a pus singur in fruntea listei. El s-a instalat la hotel pe 11 aprilie si, potrivit propriilor spuse, acolo sta si acum.

Cu venituri de circa 3.000 euro lunar de la Parlament, Universitate si Spital, dar si coproprietar, alaturi de sotie, peste un apartament in Oradea, o casa in Osorhei si o alta in Ungaria, nemaivorbind de locuinta cumparata in Bucuresti pentru fetele sale, mutate ca studente acolo, Bodog a preferat sa stea la hotel, pe banii statului.

Florian Bodog sustine ca are tot dreptul la cazare. „Eu am facut prima runda de garda de Covid-19 din sectia mea, fac consultatii in ambulatoriul de specialitate la Policlinica si consultatii in urgenta, in Spitalul Judetean, unde pacientii care vin in urgenta fara sa fie internati nu sunt testati”, spune el. „Am vrut sa imi protejez familia in cazul in care as fi fost infectat fara sa stiu”.

In ciuda averii, senatorul spune ca n-a avut unde pune capul jos. „Daca aveam alta casa, mergeam acolo, dar stau intr-un apartament cu fetele si nu vreau sa le expun”, zice social-democratul.

Ana Birchall, fost ministru al Justitiei, reactioneaza dur fata de aceste dezvaluiri.

„Exemplu de tupeu si micime (ca sa nu spun mizerie) umana! Imi cer scuze pentru limbajul mai dur dar, sincer, ce poti spune cand citesti asa ceva… si cand citesti explicatiile date!??

P.S. eu in 2012 cand am intrat in Parlament m-am autosuspendat din Baroul Bucuresti (si nu am mai practicat avocatura desi iubesc dreptul) pentru ca am considerat ca este un conflict moral de interese ca sa initiez/ votez/ adopt legi si tot eu sa le pun in practica…. legea permite sa fii si membru al Parlamentului si, in acelasi timp, sa poti practica avocatura dar eu asa am gandit!”, a scris Birchall pe Facebook.

Ultimele stiri