Acasă Politica Mohammad Murad concluzii necrutatoare: Vom trai din imprumuturi cel putin cinci ani…...

Mohammad Murad concluzii necrutatoare: Vom trai din imprumuturi cel putin cinci ani… Serviciile secrete protejeaza niste persoane care au valoare zero!

Proaspat intrat in politica din postura de presedinte executiv al Partidului Ecologist, omul de afaceri Mohammad Murad critica imprumuturile fara noima facute de politicienii romani, dar si sustinerea de catre serviciile secrete a unor oameni fara valoare, in emisiunea Culisele Statului Paralel la Realitatea Plus

Mohammad Murad: Imprumuturile pentru o tara sunt la fel ca si pentru o firma. Asta voiam sa va intreb. E foarte simplu. Deci cand vine orice banca orice investor si aici vorbim de latura financiara exista un risc. Cu cat riscul este mai sus, Cu atat dobanda creste mai mult. E foarte simplu. Avand in vedere ca de exemplu in Ungaria sau in Polonia dobanzile sunt mai mici,inseamna ca institutiile internationale privind riscul spun ca acolo riscul se discuta mai putin. Exista la ora aceasta mondial o problema, Aici e problema. In Romania de 30 de ani niciun partid va spun nu s-a asezat vreodata la o masa rotunda sa vorbeasca despre proiecte in Romania si incotro Romania.

Mohammad Murad: Deci problema noastra in Romania e un lucru foarte simplu. Cu cat economia este mai puternica cu atat suntem mai impunatori in fata oricarei institutii internationale. Acum aici ne intoarcem in teorie de ce nu avem… Avem in vedere ca exemplu cum spunea doamna Alexandru acum ca noi crestem numarul de bugetari care iau bani de la privati. Asta inseamna ca va creste presiunea pe noi. Sunt 700.000 de persoane care vor pleca din Romania anul acesta si pana anul viitor. Este foarte clar ca mediul privat o sa aiba presiune si mai mare. Noi daca facem un calcul foarte simplu acum, o sa vedeti ca, Romania pe cel putin urmatorii cinci ani de zile va trai din imprumuturi, cu toate ca intr-un fel sau altul ne batem joc de tot ce are Romania resurse de la cea mai importanta umana pana la resurse de energie petrol etc. Deci e bataie de joc. De ce? Pentru ca cred ca sunt complicate lucrurile. Spunea Dorin de SRI. S.R.I. are o problema. Ei raspund despre siguranta nationala. … Cat timp politicianul roman nu e pregatit de a-si asuma o raspundere sa fie responsabil la ce face el siguranta nationala intervine, din pacate si o spun si public de multe ori, nu de putine ori serviciile secrete protejeaza si niste persoane care au valoare zero.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentCirca 2 miliarde de lei pierdute anual de bugetul de stat din cauza contrabadei cu tutun
Articolul următorRusia a pus ochii si pe Moldova! Liderul Crimeei:  „Maia Sandu a decis sa o ia pe urmele Ucrainei”