5.7 C
București
sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăDosarMoneda ruseasca! Un nou pericol care pandeste copiii pe TikTok

Moneda ruseasca! Un nou pericol care pandeste copiii pe TikTok

in:

Stiri pe acelasi subiect

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...

Jumatate din copiii navetisti isi vor plati abonamentele integral din 8 ianuarie

Federatia operatorilor de transport anunta ca elevii din 19...

S-a declarat epidemie de rujeola la nivel national!

Ministerul Sanatatii a declarat epidemie de rujeola la nivel...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Un nou joc periculos este la modă printre adolescenţi pe rețelele de socializare. Poliţiştii trag un semnal de alarmă cu privire la „Moneda rusească”, așa-zisul joc cu mai mulţi participanţi care constă în rotirea unei monede pe o suprafaţă dură, având ca scop menţinerea monedei în stare de rotire cât mai mult timp.

Cel care nu reuşeşte să păstreze moneda în mişcare este pedepsit de către ceilalţi jucători cu lovirea la nivelul mâinilor cu moneda respectivă.

Acest tip de joc este popular mai ales pe Tik-Tok.

În clipurile postate apar elevi de diferite vârste cu răni vizibile provocate la nivelul mâinilor, iar practicarea unor astfel de jocuri încurajează agresivitatea, atât fizic cât şi psihic.

În Brașov, poliţiştii din cadrul Biroului de Siguranţă Şcolară, din cadrul IPJ Braşov, au anunțat activităţi în cadrul orelor de dirigenţie, în care vor fi prezentate materiale ce tratează noţiunea de „joc”, modalităţile de socializare şi consecinţele unor comportamente agresive faţă de cei din jur.

„Pentru o eficienţă sporită, aceste informări vor fi transmise şi către părinţi, pentru a-i conştientiza cu privire la necesitatea supravegherii minorilor care pot fi expuşi manifestărilor violente în cadrul unor «jocuri» practicate în mediul şcolar sau în afara acestuia”, a declarat pentru bzb.ro Alina Ivan, purtător de cuvânt al IPJ Braşov.

Ultimele stiri