Acasă ACTUALITATE Moscova: SUA stiu exact pozitiile ISIS, de ce nu-i bombardeaza? Interesele lor...

Moscova: SUA stiu exact pozitiile ISIS, de ce nu-i bombardeaza? Interesele lor sunt altele…

32

SUA cunosc pozitiile jihadistilor din Statul Islamic pe teren, dar nu dau ordin pentru ca acestea sa fie bombardate, a sustinut duminica seara ministrul de externe rus Serghei Lavrov, intr-o emisiune de la televiziunea publica ‘Pervai Kanal’, informeaza agentia de presa TASS.

‘Partenerii nostri americani fie ca de la inceput nu si-au creat foarte elaborat coalitia, fie au gandit-o astfel incat obiectivele ei sa nu fie cele declarate’, a afirmat Lavrov, mentionand ca aceasta coalitie antijihadista ‘a fost creata spontan’: in doar cateva zile a fost anuntata includerea mai multor tari si inceperea bombardamentelor, conform Agerpres.

‘Cand analizezi operatiunile aviatiei tarilor din coalitie, se creeaza o impresie ciudata. Uneori se strecoara gandul ca in afara de scopul declarat – combaterea Statului Islamic – aceasta coalitie urmareste si alte obiective’, a spus in continuare ministrul rus, in contextul in care SUA si NATO si-au exprimat ingrijorarea fata de cresterea angajamentului Rusiei in Siria, tara la originea exodului de refugiati in Europa.

‘Sper ca nu tradez pe nimeni cand afirm ca unii parteneri din tari care fac parte din respectiva coalitie spun ca au informatii despre unde anume se afla o unitate sau alta a Statului Islamic, iar comandantul coalitiei – desigur, SUA – nu aproba efectuarea bombardamentelor’, sustine seful diplomatiei ruse, citat de agentia de presa TASS. ‘Nu vreau sa trag vreo concluzie – nu se stie niciodata ce fel de informatii si consideratii inalte detine seful, iar ceilalti nu dispun de aceste date -, dar primim semnale in acest sens’, a adaugat el.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos