Acasă International Nabucco a primit liber in Ungaria

Nabucco a primit liber in Ungaria

37

Ungaria a devenit prima ţară care a eliberat toate autorizaţiile de mediu necesare pentru gazoductul Nabucco, a anunţat marţi consorţiul Nabucco Gas Pipeline International GmbH.

 

Nabucco West, o versiune prescurtată a proiectului original în valoare de 10 miliarde de dolari, ar urma să includă o secţiune de 384 de kilometri pe teritoriul Ungariei.

 

„Eliberarea acestei autorizaţii este un important pas înainte în Ungaria şi semnalează stadiul avansat al dezvoltării proiectului Nabucco West”, a declarat directorul Nabucco Gas Pipeline International GmbH, Reinhard Mitschek.

 

Proiectul iniţial Nabucco prevedea construirea unei conducte cu o lungime de 4.000 de kilometri care să permită transportul de gaze naturale din regiunea caspică în Europa şi reducerea dependenţei de importurile ruseşti. Nabucco West este o versiune prescurtată a proiectului iniţial, care prevede construcţia unei conducte care să facă legătura între Austria şi graniţa dintre Turcia şi Bulgaria.

 

În luna iunie a acestui an, consorţiul care dezvoltă zăcământul Shah Deniz a selectat Nabucco West ca singura opţiune pentru posibilul export al gazelor naturale produse la Shah Deniz către Europa Centrală, iar decizia finală cu privire la ruta de export este aşteptată în 2013.

 

Proiectul Nabucco este dezvoltat de consorţiul Nabucco Gas Pipeline International, din care fac parte companiile Transgaz Mediaş, OMV (Austria), MOL (Ungaria), Bulgargaz (Bulgaria), Botas (Turcia) şi RWE (Germania).

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos