24.5 C
București
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăStirea zileiGerhard Roiss, CEO-ul OMV, anunta ca a fost descoperita o rezerva uriasa...

Gerhard Roiss, CEO-ul OMV, anunta ca a fost descoperita o rezerva uriasa de petrol si gaze in Marea Neagra

in:

Stiri pe acelasi subiect

Nabucco a primit liber in Ungaria

Ungaria a devenit prima ţară care a eliberat toate...

Revista de limba germana Manager a dat publicitatii un interviu cu Gerhard Roiss, CEO-ul OMV, care vorbeste despre descoperirea nemaipomenita pe care compania sa a facut-o in Marea Neagra, descoperire care poate transforma OMV intr-un gigant mondial in domeniul energiei.

Am găsit în Marea Neagră o rezervă uriasa de petrol şi gaz, o descoperire de importanţă globală. Aici vom vedea o creştere uriaşă. În România am cumpărat cel mai mare operator de benzinării şi rafinării„, a afirmat Roiss.

In cadrul aceluiasi interviu, seful OMV a criticat poziţia statelor europene în privinţa valorificării resurselor de gaze. Gerhard Roiss este de parere ca că, în acest sector, strategia Uniunii Europene arată ca „o grădină de legume”, în timp ce americanii au cucerit piaţa odată cu explozia gazelor de şist.

„Europa are cea mai proastă poziţie, din punctul de vedere al costurilor, în timp ce petrochimia americană a înviat. Centralele pe gaze înlocuiesc centralele pe cărbune, iar asta are şi un efect ecologic: scad emisiile de dioxid de carbon”, a declarat liderul OMV.

Roiss a vorbit si despre faptul ca două treimi din producţia OMV provine din două ţări: România şi Austria.

Şeful OMV este preocupat de găsirea unei rute de transport pentru gazele recent descoperite şi este de părere că Nabucco ar putea fi utilizat nu doar pentru livrarea gazelor din Azerbaidjan (zăcământul Shah-Deniz) spre Europa, ci şi pentru cele extrase din Marea Neagră.În acest context, Roiss nu este îngrijorat de amânarea repetată a demarării construcţiei gazoductului deoarece livrarea gazului din Marea Neagră spre Europa ar putea începe abia din 2020 şi „nu are nici un rost să decidem în grabă soarta Nabucco”.

 

Ultimele stiri