35.6 C
București
miercuri, iunie 19, 2024
AcasăStirea zileiDaniel Morar preia functia de procuror general al Romaniei. Kovesi se gandeste...

Daniel Morar preia functia de procuror general al Romaniei. Kovesi se gandeste la sefia DNA

in:

Stiri pe acelasi subiect

Liberalul Iulian Dumitrescu are interdicţie de exercitare a funcţiei după ancheta DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, are interdicţie...

Florin Citu pus sub urmarire penala!

Florin Citu a fost pus sub urmarire penala in...

Superman Citu ajunge la DNA! Procurorii investigheaza miliardele pe vaccinurile din pandemie

Fostul premier Florin Citu, anchetat de procurori pentru fapte...

Primarul din Mioveni retinut de DNA pentru spaga: „Nu am luat, am dat!”

Primarul din Mioveni retinut de DNA pentru spaga, Ion...

Incepand de maine, mandatul Laurei Codruţa Kovesi în fruntea Ministerului Public se încheie, aceasta anuntand astazi ca functia este preluata pentru urmatoarele sase luni de procurorul Daniel Morar, actualul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Kovesi a precizat ca a toate demarat procedurile pentru delegarea lui Morar ca procuror general interimar la Parchetul General pe o perioadă de şase luni.

În prezent, atât la DNA, cât şi la Parchetul General conducerea este interimară, mandatele şefilor acestor instituţii expirând la 12 august 2012 şi, respectiv, pe 2 octombrie 2012. În luna august, mandatul procurorului-şef al DNA, Daniel Morar, a fost prelungit tot pentru o perioadă de şase luni. Candidaturile pentru funcţiile de procuror-şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Casaţie şi Justiţiei şi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie se mai pot depune până la data de 3 octombrie, după ce termenul anunţat iniţial, 24 septembrie, a fost prelungit de Ministerul Justiţiei.

Procurorul general al României a declarat la finalul mandatului, că nu exclude o candidatură pentru Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi nici o eventuală funcţie care presupune o activitate legată de Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV).”Aşa cum am declarat în mai multe rânduri, doresc să-mi continui activitatea în calitate de magistrat. Consider că lupta anticorupţie este o dimensiune importantă prin prisma MCV şi a implicaţiilor pe care le are pentru România. Din această perspectivă, nu exclud o candidatură pentru DNA şi nici o eventuală funcţiune care presupune o activitate legată de Mecanismul de Cooperare sau de activităţi anticorupţie”, a precizat Kovesi.

 

Ultimele stiri