Acasă Stirea zilei Sanatatea a ramas fara sef, Vasile Cepoi a demisionat din functia de...

Sanatatea a ramas fara sef, Vasile Cepoi a demisionat din functia de ministru

58

Ministerul Sanatatii a anuntat intr-un comunicat de presa ca Vasile Cepoi a demisionat din functie, prerogativele sale fiind preluate de Raed Arafat.

Decizia a fost luata ca urmare a scandalului in care Cepoi a fost implicat in urma dezvaluirilor facute de Agenţia Naţională de Integritate ( ANI) care l-a acuzat de de conflict de interese, infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, precum şi infracţiuni asimilate celor de corupţie, în calitate de fost director al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi. ANI a sesizat DNA in aceasta cauza, sustinand ca Vasile Cepoi a participat, în calitate de director al DSP Iaşi, la luarea unei decizii, prin semnarea unui acord de parteneriat, angajând instituţia pe care o conducea la acea dată ca partener în proiectul “Calitate şi performanţa în sistemul sănătăţii publice din România” derulat în baza Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

In proiectul repectiv s-au implicat si Fundaţia “Amfiteatru” (beneficiar), Colegiul Medicilor din România, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Gr. T. Popa” Iaşi şi SC Info Educaţia SRL. Cercetarile Ani au aratat ca ulterior, Vasile Cepoi şi soţia sa au fost angajaţi în cadrul proiectului şi au obţinut venituri de natură salarială de la Fundaţia “Amfiteatru” şi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Gr. T. Popa” Iaşi şi SC Info Educaţia SRL.

Beneficiul patrimonial obţinut de Vasile Cepoi împreună cu soţia sa în cadrul acestui proiect este de 191.726 lei (aproximativ 42.440 euro).

Imediat dupa ce acuzatiile au aparut in presa, Cepoi le-a negat declarand ca nu a avut o poziţie de decizie în proiectul respectiv, ci a predat doar cursuri. El a spus ca îşi rezervă dreptul de a acţiona în justiţie ANI pentru ştirbirea imaginii publice.

Astazi insa si-a anuntat demisia. In comunicatul emis de Ministerul Sanatatii se precizeaza ca “dr. Vasile Cepoi a acceptat propunerea premierului Ponta de a prelua funcţia de consilier de stat al primului-ministru pe probleme de Sănătate”. El ramane astfel in apropierea Executivului. Prezenta sa este importanta in contextul in care s-a implicat foarte mult in elavorarea noiii legislatii in domeniul Sanatatii, legislatie care trebuie implementata cat mai repede.

 

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos