facebook
ACTUALITATE

NATO râde de Russia: România e la o mie de km distanță! Folosim aceeași hartă?!

Un purtator de cuvant NATO, locotenent-colonelul Jay Janzen, i-a raspuns miercuri printr-o „lectie de geografie” ironica, pe Twitter, unui purtator de cuvant al diplomatiei ruse care cataloga „provocatoare” mobilizarea unor trupe ale Aliantei Nord-Atlantice in Romania, relateaza Ukraine Today, citat de Mediafax. „Rusia afirma ca exercitiile defensive din Romania sunt <provocatoare>”, a scris el, postand o harta, in care arata ca Romania si Rusia se afla la 1.000 de kilometri distanta. „Folosesc aceeasi harta?”, adauga el, ironic.

rusiaDe cand a fost postat pe Twitter, saptamana trecuta, mesajul a fost repostat de sute ori.

Planurile Aliantei Nord-Atlantice de a suplimenta capacitatile militare din Romania sunt „provocatoare”, a declarat miercuri Aleksandr Lukasevici, un purtator de cuvant al Ministerului rus de Externe, apreciind ca Bucurestiul „sacrifica stabilitatea regionala de dragul strategilor” din alte parti ale lumii.

Dupa anexarea Crimeei de catre Moscova, anul trecut, liderii Aliantei Nord-Atlantice au aprobat planuri de consolidare a apararii Europei de Est si crearea unei forte de reaztie ultrarapida de 5.000 de oameni.

NATO a efectuat saptamana trecuta primele exercitii ale acestei forte de reactie rapida, la care au participat cel putin 1.500 de militari.

Sursa: hotnews.ro

Share Page

Close