11.8 C
București
vineri, februarie 23, 2024
AcasăStirea zileiNe MANDRIM cu ea! O romanca este cea mai buna TANARA JURISTA...

Ne MANDRIM cu ea! O romanca este cea mai buna TANARA JURISTA din Europa!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Emma Cristina, studentă în anul IV la ID la Universitatea Danubius din Galați, a câștigat cel mai important concurs de Drept din Europa – „Law Moot Court Competition” (ELMC), patronat de Curtea Europeană de Justiţie.

Aceasta a mai absolvit însă Queen Mary University of London şi este masterand în drept european la Leiden University din Olanda, informează univ-danubius.ro.

„Concursul se numeste European Law Moot Court Competition (ELMC) si a inceput inca din anul 1988, fiind cel mai prestigios concurs axat pe dreptul european. Printre organizatori se numara si directorul Departamentului de Comunicare si Relatii Publice al Curtii de Justitie a Uniunii Europene si multi dintre asistentii judecatorilor de la Curte, majoritatea participand, la randul lor, la acest concurs in timpul facultatii.

In acest an, au participat 154 de universitati din peste 20 de state membre ale Uniunii Europene cat si din USA, dintre care numai 6 universitatii au ajuns sa participe la marea finala din Luxemburg saptamana trecuta. Echipa castigatoare a fost Universitatea Ljubljana, premiul pentru cel mai bun Avocat General a fost castigat de catre mine din partea Universitatii Leiden, iar premiul pentru cel mai bun reprezentant al Comisiei Europene a fost atribuit Universitatii Columbia din New York, USA.”, a declarat tânăra pentru site-ul universităţii Danubius.

„Deşi mi-am dorit încă din liceu (N.R.: a absolvit prestigiosul Colegiu „Vasile Alecsandri” din Galaţi, care, de decenii, se află între primele zece licee din România) să studiez în străinătate, nu am vrut niciodată să abandonez opţiunea de a mă întoarce, la un moment dat, în ţară şi de a avea un rol în dezvoltarea sistemului juridic românesc. De aceea am ales să studiez Dreptul şi la Universitatea Danubius”, a mai mărturisit tânăra.

Ultimele stiri