Acasă Dosar Ne place sau nu asta e adevarul marelui caricaturist roman Ştefan Popa...

Ne place sau nu asta e adevarul marelui caricaturist roman Ştefan Popa Popa’s: „85% din populatia tarii este imbecilizata! Toata lumea vrea palate, masini, amante…”

192

Celebrul caricaturist Ştefan Popa Popa’s (59 de ani) a vorbit cu „Weekend Adevărul“ despre viaţa sa, mărturisind în premieră că este de sorginte evreiască. Unul dintre cei mai cunoscuţi români peste hotare, el spune că mereu a spălat imaginea negativă a ţării noastre în străinătate dar vorbeste franc despre societatea romaneasca.

”Am fost la Haga, unde s-au sărbătorit 200 de ani de regalitate a Ţărilor de Jos. Am dus patru tablouri regelui, reginei şi fostei regine. Dar presa din România nu scrie aşa ceva. Nu este interesată de astfel de ştiri. Nu mă mir. Eu sunt bun doar să spăl imaginea României. Dar România cum mă ajută? Anul trecut, de Ziua României, Ministerul Afacerilor Externe mi-a cerut ajutorul, dar a precizat că nu are bani. Am întrebat: ce să fac? Au spus că au evenimente organizate de Ziua României în câteva capitale din centrul Europei şi să mă duc acolo. Cu alte cuvinte, ei m-au invitat la aceste evenimente să scot din rahat – că nu pot să spun altfel – ţara asta. De aia m-am considerat mereu „vidanjorul-şef al ţării“. Am plecat pe banii mei în capitalele din Europa: Viena, Praga, Zagreb… 500 de kilometri făceam zilnic. Ajungeam într-o capitală, făceam expoziţia, făceam sute de portrete, până la 2-3 noaptea, iar dimineaţa plecam mai departe”, spune artistul.

Artistul este foarte dur si cand vorbeste despre societatea romaneasca.

”În „Balcania“ nimeni nu vrea să se schimbe. Toată lumea vrea să aibă palate, maşini, amante, bani mulţi. Nu contează cum obţin banii, dar să aibă. Ei cred că se vor duce cu ei în mormânt. Plus că printre primele vorbe pe care copiii le învaţă în România este „furtul“: „Căţeluş cu părul creţ / fură raţa din coteţ“. Eu aş scoate şi „Mioriţa“ din şcoli, pentru că numai rău ne învaţă. Românul încă nu a reuşit să spună «stop!». Să se uite în oglinda bunului-simţ, să se analizeze şi să înceapă o construcţie de la zero. Altfel, tot cădem liber. Nu am început nicio construcţie. Românii se adună, doi, trei, zece, vedeţi la televizor. Şi nu spun nimic. Totul este sălbatic aici, făcut de oameni primitivi. 85 la sută din populaţia acestei ţări este imbecilizată”, a declarat Ştefan Popa Popa’s.

Citeste mai mult pe adevarul.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos