Acasă ACTUALITATE Nemtii au asfaltat 66 de km de autostrada in patru zile

Nemtii au asfaltat 66 de km de autostrada in patru zile

Zeci de freze, mașini de pus asfalt și compactoare, sute de muncitori și aproximativ 300 de camioane. Cu o mobilizare exemplară, cei 66 de kilometri de autostradă pe trei benzi dintre Hanovra și Braunschweig au fost asfaltați într-un timp record: patru zile fără șase ore.

Nemții au făcut un experiment și le-a ieșit. În loc să închidă parțial autostrada, pe câte o bandă, și să asfalteze alternativ, pe sectoare, autostrada A2 din Germania a fost închisă total pe un sens de mers, între Hanovra și Braunschweig, și cei 66 de kilometri pe trei benzi au fost asfaltați în „baterie”.

Începând din data de 5 august, ora 18.00, și până îndimineața zilei de 9 august, frezele au decopertat, camioanele au cărat la foc automat miile de tone de asfalt măcinat, iar mașinile de pus asfalt și compactoarele au lucrat în tandem, refăcând stratul de uzură.

Lucrările au mers atât de repede încât asfaltul proaspăt așternut nu a reușit să ajungă la temperatura optimă pentru a suporta traficul intens pe ultimele porțiuni, specialiștii decizând să nu deschidă drumul până când acesta nu se răcește. Chiar și așa, deși lucrarea trebuia să dureze până pe 9 august la ora 18.00, autostrada a fost redeschisă cu șase ore mai devreme, la ora 12.00.

Pe metoda clasică, cu închiderea și asfaltarea parțială, pe câte o bandă de circulație, lucrările ar fi durat circa două luni, apreciază specialiștii citați de ndr.de. 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentPremierul Cîțu: ”Dragi români, v-am promis vești extraordinare din economie. 13% creștere economică! Sună bine, nu?”
Articolul următorFățărnicia PSD: „Ciolacu, care era somer, prieten cu Omar Haysam in tinerete, a devenit un far moral al tinerilor din Romania”