Acasă ACTUALITATE Nemultumit de activitatea lui Iohannis, Ilie Bolojan si-a anuntat subtil candidatura la...

Nemultumit de activitatea lui Iohannis, Ilie Bolojan si-a anuntat subtil candidatura la presedintia Romaniei!

4167

Intr-un nou interviu pentru presa de la Bucuresti, Ilie Bolojan a admis in premiera ca este posibil sa candideze la Presedintia Romaniei. „N-ar fi normal sa exclud si nici nu e cazul”, a declarat Bolojan.

„N-ar fi normal sa exclud si nici nu e cazul. Nu exclud. Dar nu asta e problema de acum a Romaniei”, a raspuns Bolojan la intrebarea lui Catalin Tolontan privind o eventuala candidatura la Presedintia Romaniei..

„Ma intreaba oamenii: in 2024 ce se va intampla? Nu, important e ce se va intampla in 2022 si 2023, ca sunt ani de baza si sa-i tratam cu atentie. Nu exclud sa candidez, insa nu aceasta e discutia importanta acum pentru Romania. Important e asta: tu fa-ti treaba cat mai bine acolo unde esti si genereaza o schimbare in jurul tau. Romania nu mai are ani de pierdut”, a mai spus Bolojan intr-un interviu pentru Libertatea.

Bolojan s-a arata nemultumit de activitatea lui Iohannis ca presedinte de tara.

„In primul mandat a fost un guvern de alta coloratura, majoritati slabe. Nu putem spune ca in primul mandat s-au facut niste lucruri extraordinare. Asta e realitatea. In al doilea mandat, parea o perspectiva. Nu mai era presiunea alegerilor, ar fi putut sa fie o treaba buna. Dar n-a functionat coalitia.

(…) Daca nici noua coalitie PNL-PSD-UDMR nu merge, va dati seama ca si al doilea mandat al presedintelui Iohannis nu va livra. Nu va fi un mandat de succes, asta e cat se poate de clar. Avem din nou doi ani fara alegeri. Nu ne opreste nimeni. Putem rezolva o gramada de probleme, care pot fi rezolvate. Sigur ca au aparut evenimente neprevazute, precum pandemia. Sau cresterea preturilor la energie, sunt probleme mondiale. Dar, chiar si asa, nu e totuna cum actioneaza Guvernul. Si daca Guvernul nu face in 2022 si 2023 si ce trebuie facut, vor fi niste ani pierduti pentru tara asta. Eu sper sa faca. Chiar daca n-am sustinut aceasta coalitie. Pentru ca daca nu fac, se pierd ani, se pierd sperante, o alta generatie va pleca in strainatate”, a mai spus Bolojan.

In luna noiembrie, intr-un interviu pentru Digi24, Bolojan excludea total varianta unei candidaturi la Presedintia Romaniei.

„Nu se pune aceasta problema. Eu cred ca fiecare om trebuie sa-si faca o analiza a capacitatilor pe care le are si unde poate livra mai mult. Fiecare pozitie necesita o anumita expertiza si atunci, fiecare om isi poate face o analiza personala. Nu e usor sa faci asta, pentru ca de obicei, riscam sa ne supraevaluam”, a declarat Bolojan.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos