26.8 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăACTUALITATENervos ca NU a demis-o pe Kovesi, Dragnea II DA ORDINE ministrului...

Nervos ca NU a demis-o pe Kovesi, Dragnea II DA ORDINE ministrului justitiei!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Presedintele PSD, Liviu Drganea, s-a declarat dezamagit de raportul ministrului Justitiei privind activitatea procurorilor sefi insa afirma ca sarcina eventualei inlocuiri a lui Toader ii apartine premierului.

Intrebat daca este cazul ca Tudorel Toader sa fie inlocuit din functia de ministru, Dragnea a raspuns ca „nu”, insa subliniat ca acesta trebuie sa modifice legislatia in justitiei „in asa fel incat in perioada urmatoare sa fie din ce in ce mai putine discutii foarte tensionate”.

„Nu, este o decizie a primului ministru. O sa vedem in continuare cu ce… Pana la urma cel mai important lucru, cele mai importante obiective pe care trebuie sa le aiba ministru Justitiei il reprezinta legile si justitia. Asteptam sa vedem cu ce pachet vine pentru ca, de fapt, dincolo de persoane, dincolo de suparari, foarte important este daca si cum trebuie modificata legislatia din justitie in asa fel incat in perioada urmatoare sa fie din ce in ce mai putine discutii foarte tensionate asa cum a fost in ultima perioada, in ultimii ani, in ultimul an, in ultimele luni. Asteptam sa vedem cu ce pache de legi vine”, a declarat Liviu Dragnea, condamnat penal si trimis in judecata intr-un nou procel penal.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, ca nu este oportuna, in acest moment, declansarea procedurii de revocare a procurorului general si a procurorului sef al DNA.

„In acest context, evaluand toti factorii de constitutionalitate, de legalitate, de oportunitate (…) am apreciat ca, in acest moment, nu este oportuna declansarea mecanismului institutional de revocare a procurorului general, respectiv a procurorului sef al DNA”, a spus Toader intr-o conferinta de presa.

Ultimele stiri